Zlatan nog één goal verwijderd van Europese jubileumtreffer

Reacties

Zlatan Ibrahimovic kan woensdag toetreden tot een select clubje spelers. De Zweed heeft nog één treffer nodig om de kaap van vijftig te bereiken in Europa.

Zlatan nog één goal verwijderd van Europese jubileumtreffer

De 34-jarige Zweed kwam de laatste drie Europese duels telkens tot scoren namens Paris Saint-Germain. Zo maakte hij ook de openingstreffer in het met 2-1 gewonnen heenduel met Chelsea. Woensdag (20.45 uur) is de return tegen de ploeg van manager Guus Hiddink op Stamford Bridge.

Ibrahimovic staat in Europa op 49 treffers, die hij maakte voor zes verschillende clubs: Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en nu dus PSG. Hij kan tevens de eerste speler worden bij dit eliteclubje die voor liefst zes clubs trefzeker was in Europees verband.

Ruud van Nistelrooy is met 62 goals de hoogst genoteerde Nederlander in het topscorersklassement aller tijden van de UEFA. De hoogste nog actieve landgenoot op de lijst is Klaas-Jan Huntelaar met 46 treffers (volgens de telling van de UEFA, exclusief voorrondeduels) namens SC Heerenveen, Ajax en Schalke 04.

Vijftig of meer goals in Europa
Cristiano Ronaldo 92 goals
Lionel Messi 85 goals
Raúl 77 goals
Filippo Inzaghi 70 goals
Andriy Shevchenko 67 goals
Gerd Müller en Ruud van Nistelrooy 62 goals
Thierry Henry en Henrik Larsson 59 goals
Eusébio 56 goals
Alessandro Del Piero 54 goals
Alfredo di Stéfano en Didier Drogba 50 goals
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.