Sampaoli niet naar Chelsea: 'Conte kreeg de voorkeur'

Reacties

Jorge Sampaoli wordt niet de nieuwe manager van Chelsea. De voormalige bondscoach van Chili zegt dat The Blues hebben gekozen voor Antonio Conte.

Sampaoli niet naar Chelsea: 'Conte kreeg de voorkeur'

De naam van Conte wordt in Engelse media al lange tijd genoemd als mogelijke vervanger van interim-manager Guus Hiddink, die momenteel de scepter zwaait op Stamford Bridge. Sampaoli was ook een kandidaat en hij vertelde tegenover het Argentijnse radiostation Vortex dat Conte komende zomer zijn baan bij Italië inruilt voor een trainersklus bij Chelsea.

'Ik kan nu verklappen dat ik bijna de nieuwe coach van Chelsea was', was Sampaoli openhartig. 'Ik had een bespreking met eigenaar Roman Abramovich en hij vertelde me dat ik op dat moment zijn eerste keus was. Toen verscheen Conte echter op het toneel en bleek het een concurrentiestrijd tussen hem en mij. Helaas heeft Chelsea nu voor hem gekozen.'

Volgens Sampaoli werd hij gepasseerd vanwege de taalbarrière. De Argentijnse coach spreekt namelijk geen Engels, waardoor het lastig werd om met de spelersgroep te communiceren. Sampaoli zit zonder baan sinds hij in januari ontslag nam bij Chili.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.