Luis Enrique heeft Messi terug: 'Vanaf nu alles winnen'

Reacties

Barcelona kan in het duel met Sporting Gijón zaterdagavond (aftrap 20.30 uur) gewoon beschikken over Lionel Messi. De Argentijnse maestro kreeg tegen Deportivo la Coruña een aantal tikken te verwerken en ontbrak donderdag op de training, maar is fit.

Luis Enrique heeft Messi terug: 'Vanaf nu alles winnen'

'Messi had pech met de schoppen die hij kreeg in Riazor, maar heeft prima getraind vrijdag en is helemaal fit', verzekerde trainer Luis Enrique op zijn persconferentie in aanloop naar het duel met Sporting Gijón. Barca bezwoer woensdag een mogelijke crisis door na drie achtereenvolgende nederlagen met 8-0 over Deportivo heen te walsen. Ondanks de mindere fase, waarin Barcelona ook werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League door Atlético Madrid, bleef Luis Enrique vasthouden aan dezelfde basisopstelling. 'Ik verander alleen dingen als ik zie dat ze het team beter maken. Als ik dat niet zie, blijft iedereen gewoon staan.'

In het duel met Deportivo eiste Luis Suárez de hoofdrol op met liefst vier doelpunten en drie assists. 'Aanvallen doen we met het hele team, maar er zijn niet veel spelers in de wereld die kunnen wat Suárez deed', looft de trainer de Uruguayaan, die door zijn treffers nu nog één doelpunt achter La Liga-topscorer Cristiano Ronaldo staat. Aangezien de Portugees dit weekend niet in actie komt voor Real Madrid vanwege een dijbeenblessure, kan Suárez de topscorerstitel van hem overnemen.

Met nog vier speelronden te gaan staat Barcelona bovenaan, wegens een beter onderling resultaat tegen Atlético Madrid. Real Madrid hijgt met één punt achterstand ook in de nek van de koplopers. 'We moeten vanaf nu alles winnen, dat is essentieel', weet Luis Enrique, die met Gijón zijn oude werkgever treft. 'Die club heeft een speciale plek in mijn hart', aldus de Spanjaard, die zijn opleiding als speler genoot in Gijón.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.