Barcelona laat misère achter zich met achtklapper

Reacties

Door een galavoorstelling tegen Deportivo La Coruña heeft Barcelona een einde gemaakt aan een reeks slechte resultaten: 0-8. In Riazor was Luis Súarez de gevierde man.

Barcelona laat misère achter zich met achtklapper

Na achtereenvolgende nederlagen tegen Real Sociedad (1-0), Atlético Madrid (2-0) en Valencia (1-2) was een overwinning in Riazor noodzakelijk voor Barcelona. Het was aan Suárez te danken dat de Catalanen snel de leiding namen. De Uruguayaan wurmde zich bij een corner voor mandekker Sidnei en werkte de openingstreffer binnen. Súarez was ook de man die halverwege de eerste helft profiteerde van een kunststukje van Lionel Messi. De Argentijn zette Súarez met een artistiek hakje alleen voor de keeper en de Barça-spits maakte het koelbloedig af.

Na de hervatting bewees Suárez ook als aangever te kunnen fungeren. Met een gevoelig wippertje bediende hij Ivan Rakitic op maat en de Kroaat zette met overtuiging de 0-3 op het scorebord. Súarez tekende vervolgens zelf voor zijn derde doelpunt van de avond, opnieuw dankzij voorbereidend werk van Messi.

Barcelona kan weer lachen na een riante overwinning op Deportivo La Coruña.
Barcelona kan weer lachen na een riante overwinning op Deportivo La Coruña.

Daar bleef het niet bij voor de topschutter, want de niet zelfzuchtige Neymar gaf Súarez nog een treffer op een presenteerblaadje: 0-5. Bij de zesde Barça-goal waren de rollen tussen Messi en Súarez omgedraaid. Dit keer gaf Súarez aan en maakte Messi af. Marc Bartra, die de geschorste Gerard Piqué verving in het centrum van de verdediging, maakte de avond voor Barcelona nog wat mooier door na een solo raak te schieten. Neymar pikte in de slotfase ook nog een doelpunt mee en bepaalde zo de eindstand op 0-8.

Waar de voorhoede van Barcelona tegen Deportivo de oude vorm leek te hervinden, maakte de defensie opnieuw een wankele indruk. In de eerste helft kreeg de thuisploeg liefst drie opgelegde kansen, maar Celso Borges kreeg de bal tot twee keer toe niet langs doelman Claudio Bravo en ook Oriol Riera had het vizier niet op scherp staan. Na de hervatting mikte Lucas Pérez wild over, waardoor de Catalanen voor het eerst in acht duels weer eens de nul hielden.

Door de zege bij Deportivo koerst Barcelona nog altijd af op de Spaanse landstitel. De voorsprong op achtervolger Atlético Madrid, dat om 20.45 uur begonnen is aan het uitduel met Athletic de Bilbao, bedraagt drie punten. Vanwege het betere onderlinge resultaat is Barça zeker van het kampioenschap als het de resterende vier wedstrijden wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.