Luis Enrique: 'We speelden sterk, net als tegen Valencia'

Reacties

De overtuigende 8-0 zege van Barcelona op Deportivo La Coruña is volgens coach Luis Enrique nog maar eens een bewijs dat details vaak het verschil maken in een wedstrijd. Net als na het verloren duel met Valencia (1-2) was de trainer tevreden over het veldspel van zijn ploeg.

Luis Enrique: 'We speelden sterk, net als tegen Valencia'

Barcelona zette in Riazor een punt achter een reeks van vier competitieduels zonder zege. 'Net als tegen Valencia speelden we sterk. Nu was het bij vrijwel iedere kans raak, zondag was dat niet zo. Tegen Valencia hadden we misschien nog wel meer kansen, maar nu boeken we wel een spectaculaire zege', aldus de Spanjaard tegen AS.

De overwinning was broodnodig voor de Catalanen. Atlético Madrid en Real Madrid wonnen de voorbije weken namelijk wel en hijgen Barcelona nu in de nek. Atlético heeft evenveel punten, maar een slechter onderling resultaat. Real kijkt tegen een achterstand van één punt aan. 'We staan nog altijd voor een grote uitdaging. Het beste team zal kampioen worden.'

Deportivo zette Barcelona in het centrum vast, waardoor er ruimte kwam op de flanken. Daar profiteerde de ploeg van Luis Enrique genadeloos van. 'Dat was nodig omdat Sergio Busquets geen ruimte kreeg. We gebruikten de zijkanten goed en Messi stichtte gevaar in het centrum.' Barça geeft de titelrace zaterdagavond in eigen huis een vervolg tegen Sporting Gijón, dat als nummer zeventien van de Primera División tegen degradatie vecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.