Torres houdt zuinig Atlético in het spoor van Barcelona

Atlético Madrid heeft op bezoek bij Athletic de Bilbao drie belangrijke punten gepakt. Dankzij een doelpunt van Fernando Torres wonnen de Madrilenen met 0-1, waardoor Atlético in de nek van koploper Barcelona blijft hijgen.

Athletic de Bilbao - Atlético Madrid 0-1
Antoine Griezmann en Torres moeten voor de goals zorgen bij de ploeg met de minst gepasseerde defensie van de Primera División. Het koningskoppel sloeg woensdagavond in de 38ste minuut toe. Uit een perfecte voorzet van Griezmann knikte Torres de bal naar de grond, waardoor doelman Gorka Iraizoz kansloos was. Zo gaf El Niño zijn doelpuntenreeks een vervolg. De Atlético-aanvaller scoorde in zijn laatste vier competitiewedstrijden. De goal van Torres bleek voldoende voor een voorsprong halverwege.

Dat terwijl het elftal van coach Diego Simeone al vroeg een domper te verwerken kreeg. De aan zijn bovenbeen geblesseerde Diego Godín moest in de elfde minuut al vervangen worden door Lucas Hernández. Na twee achtereenvolgende competitiezeges begon Bilbao met vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen de nummer twee in de Spaanse competitie. De Basken vochten voor iedere meter en hadden veel balbezit, maar bezorgden Atlético-doelman Jan Oblak geen grote problemen voor rust.

De druk van de thuisploeg nam naarmate de wedstrijd vorderde toe. Als een Bask een opening dacht te vinden, werd de weg naar het doel van Oblak vaak geblokkeerd door een Atlético-speler. Aan de andere kant zorgde invaller Yannick Ferreira Carrasco voor het grootste gevaar. De Belg dacht de wedstrijd vlak voor tijd te beslissen met een hard schot, maar Iraizoz pareerde de inzet. In de extra tijd schoot de aanvaller hoog over. Ook Athletic kwam echter niet meer tot scoren, waardoor de misser niet cruciaal bleek.

Groots was het optreden van Atlético woensdagavond niet, maar daar zal Simeone maling aan hebben. Atlético houdt Barcelona onder druk. De titelkandidaten hebben met nog vier speelronden te gaan evenveel punten. Het onderling resultaat is in het voordeel van de Catalanen, die uithaalden op bezoek bij Deportivo La Coruña (0-8). Of Atlético in de laatste weken van het seizoen over de geblesseerde sterkhouder Godín kan beschikken is nog maar de vraag. Over exact een week wacht al de eerste wedstrijd tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League.

Valencia - Eibar 4-0
Pako Ayestarán lijkt het helemaal op de rit te hebben. De interim-trainer van Valencia, die de ontslagen Gary Neville eerder deze maand opvolgde, boekte thuis tegen Eibar de derde overwinning in vier wedstrijden. Paco Alcácer was met drie doelpunten de grote man aan de kant van Los Che. Valencia stijgt door de overwinning naar de achtste plaats in de Primera División.