Lodeweges nieuwe koploper, Tomasson dramatisch

Reacties

Na de 3-1 thuiszege op PEC Zwolle is Dwight Lodeweges de nieuwe koploper in het VI-trainersklassement. De coach van SC Cambuur passeert Peter Bosz, die met Vitesse al vijf duels zonder overwinning is in de Eredivisie.

Lodeweges nieuwe koploper, Tomasson dramatisch

Lodeweges bezet met SC Cambuur na de 24ste speelronde een knappe veertiende plaats, maar de voorsprong op Roda JC Kerkrade bedraagt slechts vier punten. Komende zaterdag speelt de club uit Leeuwarden thuis tegen de hekkensluiter en kan dan opnieuw een stap zetten in de richting van lijfsbehoud. De Cambuur-fans hopen dan op een herhaling van zondag.

Tegen PEC Zwolle was de ploeg van Lodeweges ijzersterk en de trainer werd dan ook met een 7,5 beoordeeld, het beste van alle coaches in de Eredivisie. Daarmee stijgt de in Canada geboren oefenmeester naar de eerste plaats in het trainersklassement, waarin Peter Bosz (Vitesse) de tweede plaats bezet en Henk Fraser (ADO Den Haag) de nummer drie is. Die laatste is prima begonnen als opvolger van de ontslagen Maurice Steijn getuige de vier punten uit twee duels.

Dat kan niet gezegd worden over Jon Dahl Tomasson, die op Tweede Kerstdag werd gepresenteerd als vervanger van Ruud Brood bij Roda JC Kerkrade. Zaterdag gingen de Limburgers op eigen veld onderuit tegen ADO Den Haag (0-1), waardoor zij de nieuwe hekkensluiter zijn. Tomasson kreeg een 4, waardoor hij hekkensluiter blijft. Gemiddeld staat hij na zes duels - waarin Roda vier punten pakte - op een beoordeling van 5,42.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.