Advocaat in één klap voorbij De Boer, Van de Looi en Jans

Reacties

Dick Advocaat heeft zich dankzij de overwinningen van AZ op FC Groningen en Vitesse gemeld in de top van het trainersklassement. De trainer van de Alkmaarders passeerde dankzij het sterke optreden in Arnhem in één klap Frank de Boer, Ron Jans en Erwin van de Looi.

Advocaat in één klap voorbij De Boer, Van de Looi en Jans

Advocaat stond voorafgaand aan deze week nog zesde in het VI-trainersklassement. Dankzij een 6,5 (AZ – FC Groningen) en een 8 (Vitesse – AZ) is de 66-jarige Hagenaar in één week van de zesde naar de derde plaats geklommen. Omdat Peter Bosz het met Vitesse juist beduidend minder deed, is zelfs de afstand met de man die hij dinsdag versloeg nu te overbruggen.

Bosz kreeg een 5 voor de manier waarop hij zijn ploeg had geprepareerd op het verloren thuisduel met AZ. Het 1-1 gelijkspel bij Feyenoord leverde hem nog wel een 6,5 op. Omdat Dwight Lodeweges met SC Cambuur ondanks twee nederlagen verdienstelijk presteerde tegen FC Twente (1-3) en PSV (1-2) is de in Canada geboren Nederlander Bosz ook weer genaderd.

Onderin het klassement is NAC Breda-trainer Nebojsa Gudelj nog altijd hekkensluiter. De bij ADO Den Haag ontslagen Maurice Steijn besloot zijn dienstverband in de hofstad als nummer zeventien. Ondanks een 4 voor de fatale 3-0 nederlaag tegen Heracles Almelo bleef hij de in Breda veelvuldig bekritiseerde Gudelj nipt voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.