Bosz ruim aan kop trainersklassement, Jans zakt weg

Trainer Peter Bosz van koploper Vitesse verstevigde dit weekend zijn leidende positie in het trainersklassement van de Eredivisie. De oefenmeester kreeg een 7,5 voor zijn keuzes voor en tijdens het uitduel met PSV, dat met 6-2 werd gewonnen.

Bosz ruim aan kop trainersklassement, Jans zakt weg

Met zijn 7,5 zette Bosz een uitstekende reeks voort, want de afgelopen acht duels van Vitesse kreeg kreeg hij telkens minimaal een 7 als waardering. Na zestien wedstrijden in de Eredivisie gaat Bosz met een gemiddeld cijfer van 6,91 aan ruim kop van het klassement.

Dick Advocaat van AZ staat tweede. Hij zag zijn ploeg in Alkmaar met 2-1 verliezen van FC Twente, maar kreeg desondanks een 7. Ron Jans' positie in de topdrie van de ranglijst is in het geding. De oefenmeester van PEC Zwolle, dat met 4-1 van rivaal Go Ahead Eagles verloor, kreeg dit weekend een 5. Daardoor is zijn gemiddelde cijfer (6,56) nog maar net beter dan dat van Dwight Lodeweges (6,53) van SC Cambuur, die voor het duel met RKC Waalwijk (2-2) een 6,5 kreeg.

De hoogste cijfers werden dit weekend uitgedeeld aan Frank de Boer van Ajax en Foeke Booy van Go Ahead Eagles; beide coaches kregen een 8. De hand van De Boer was duidelijk zichtbaar in de 4-0 overwinning op NAC Breda van zaterdag, terwijl de 'overrompelingstactiek' van Booy in de derby tegen PEC (4-1) eveneens een positief effect sorteerde.

Maurice Steijn van ADO Den Haag is niet meer alleen de hekkensluiter van het klassement. Hij kreeg een 7 na de 2-1 overwinning bij FC Groningen en kwam daardoor in gemiddelde op gelijke hoogte 5,75 met Nebojsa Gudelj van NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen