Bosz lost Advocaat af na uitstekende prestatie in Deventer

Vitesse is na veertien duels koploper in de Eredivisie en dat komt voor een groot deel door trainer Peter Bosz. De Apeldoorner, die afgelopen donderdag zijn vijftigste verjaardag vierde, leidt na dit weekeinde het VI-trainersklassement.

Bosz lost Advocaat af na uitstekende prestatie in Deventer

Zondag wonnen de Arnhemmers met 3-0 op bezoek bij Go Ahead Eagles en Bosz werd beoordeeld met een 8 voor zijn optreden in de Adelaarshorst. Daardoor neemt hij de koppositie over van Dick Advocaat, die een 7 kreeg tijdens het thuisduel van AZ met Roda JC Kerkrade. Bosz heeft een gemiddelde beoordeling van 6,86 en Advocaat een 6,80.

Bosz was afgelopen weekeinde de beste trainer in de Eredivisie, terwijl Ruud Brood als slechtste werd beoordeeld. De trainer van Roda JC Kerkrade kreeg een 4 tijdens het bezoek aan AZ. De Limburgers speelden vanaf de negentiende minuut met elf tegen negen, maar slaagden er niet in om met drie punten huiswaarts te keren. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2).

Maurice Steijn blijft hekkensluiter in het VI-trainersklassement. Ondanks zijn 6 tijdens de 3-0 nederlaag bij FC Utrecht heeft hij gemiddeld een 5,69, net iets minder dan NAC-collega Nebosja Gudelj, die met zijn ploeg hard onderuit ging (5-2) tegen FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen