Advocaat steviger aan kop, dikke onvoldoende Gudelj

Sinds de aanstelling van Dick Advocaat bij AZ gaat het met zowel club als trainer crescendo. Door de derde overwinning op rij behield Advocaat zijn positie aan kop van het trainersklassement van de Eredivisie.

Advocaat steviger aan kop, dikke onvoldoende Gudelj

Thuis tegen zijn voormalige club ADO Den Haag coachte Advocaat (op de foto met collega Maurice Steijn) AZ naar een 2-0 overwinning. De oefenmeester werd daarvoor, net als in zijn vorige twee duels, met het cijfer 7 beloond. AZ klom door de driepunter naar de koppositie van de Eredivisie en Advocaat blijft de enige trainer met een gemiddelde boven de 7.

De voornaamste concurrent van Advocaat is werkzaam bij Vitesse. Trainer Peter Bosz zag zijn elftal in Amsterdam met 1-0 van Ajax winnen, wat hem net als Advocaat het cijfer 7 opleverde. Ook de nummer drie van het trainersklassement, Ron Jans, kreeg een 7 voor zijn trainersprestaties van het voorbije weekend. Jans leidde PEC Zwolle naar een gelijkspel (1-1) bij PSV en behoudt daardoor niet alleen met zijn club, maar ook persoonlijk aansluiting met de top van het klassement.

Onderin de trainersranglijst toonde Jan Wouters herstel met een 7 na de 2-0 van FC Utrecht tegen sc Heerenveen. De hekkensluiters van de rangschikking, NAC Breda-trainer Nebojsa Gudelj en Maurice Steijn van ADO Den Haag, scoorden wederom laag. Steijn kreeg na de 2-0 nederlaag bij AZ een 5, terwijl Gudelj zelfs een 4 kreeg na het kansloze 3-0 verlies tegen streekgenoot RKC Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen