Bosz blinkt uit met Vitesse, Verbeek sluit af met voldoende

Waar PEC Zwolle de koppositie op de Eredivisieranglijst inmiddels heeft af moeten staan aan FC Twente, PSV en SC Heerenveen is PEC Zwolle-trainer Ron Jans ondanks een 3-0 nederlaag bij Vitesse en een 0-0 gelijkspel tegen NAC Breda nog altijd de trotse koploper van het VI-trainersklassement. Wel verloor hij terrein op Dwight Lodeweges en Peter Bosz.

Bosz blinkt uit met Vitesse, Verbeek sluit af met voldoende

Lodeweges pakte net als Jans slechts één punt met Cambuur in de laatste twee duels, maar oogstte lof met de enthousiaste speelwijze van zijn ploeg. Bosz was met Vitesse heel wat succesvoller door eerst het Zwolle van Jans te onttronen als koploper (3-0) en vervolgens in de laatste minuut op spectaculaire wijze de derby van NEC (3-2) te winnen. Voor die laatste zege kreeg hij van de verslaggevers van Voetbal International een 7,5.

Voor Gertjan Verbeek kwam dit weekend ondanks een 6,5 en een 2-1 overwinning op PSV een einde aan ruim drie succesvolle jaren als trainer van AZ. Gezien zijn positie op de trainersranglijst is zijn ontslag niet heel verwonderlijk. Verbeek scoorde dit seizoen al twee vijven en en een vier en stond met een gemiddelde van 5,63 op een vijftiende plaats.

In de Eredivisie zijn drie trainers die er na acht speelronden nog slechter voor staan dan Verbeek. Van hen zette NAC Breda-trainer Nebosja Gudelj de weg omhoog in door Verbeek in een directe confrontatie met  AZ te verslaan. Gudelj kwam daardoor op gelijkte hoogte met FC Utrecht-trainer Jan Wouters, die verloor van Feyenoord (1-0) en gelijkspeelde tegen Roda JC Kerkrade.

ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn loste Gudelj af als hekkensluiter door gelijk te spelen tegen NEC (1-1) en onderuit te gaan in De Kuip tegen Feyenoord (4-2). De slechtst presterende trainer van de achtste speelronde was Erwin van de Looi. Hij kreeg een 4,5 dankzij de 5-0 nederlaag van FC Groningen bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen