'Feit is dat niet alles meer zo soepel verliep als normaal'

Maarten Martens onderkende zondagmiddag bij de persconferentie dat de chemie tussen trainer Gertjan Verbeek en de spelersgroep van AZ niet langer was zoals die hoorde te zijn. Hoewel Verbeek wel successen boekte met de Alkmaarders, was zijn vertrek volgens de Belgische aanvoerder onvermijdelijk.

'Feit is dat niet alles meer zo soepel verliep als normaal'

Dat Verbeek uitgerekend na een 2-1 overwinning op koploper PSV moet vertrekken, zegt volgens Martens veel over de visie van de clubleiding van AZ. 'Deze club kijkt verder dan alleen het resultaat. Het is een feit dat sommige dingen niet meer zo soepel verliepen als normaal', stelde de 29-jarige linkspoot zondag in het bijzijn van Voetbal International.

Stewart liet weten dat het ontslag van Verbeek na de 3-0 nederlaag van NAC Breda een actueel onderwerp werd. Ook Martens en zijn ploeggenoten merkten onrust binnen de club. 'We hebben wel een goede groep, we voelden dat er wat aan de gang was. Als je dan ziet hoe we daarop reageren tegen PSV, verdient dat een compliment.'

Volgens Verbeek stelde Martens zich reëel op, nadat hij zondagochtend het nieuws had vernomen over zijn vertrek. 'Ik heb hem meteen daarna opgezocht in zijn kantoor en hem een hand gegeven. Hij reageerde heel volwassen. We hebben elkaar succes gewenst en ik heb hem bedankt voor de afgelopen jaren. Want hoe je het wendt of keert; we hebben wel succes gehad.'

Succesvol was Verbeek inderdaad. Sinds hij in 2010 de leiding kreeg in Alkmaar leidde hij AZ telkens naar Europees voetbal. De eerste twee seizoenen deed hij dat met een vierde plaats in de competitie, afgelopen jaargang won AZ de KNVB-beker ten koste van PSV. Momenteel staat AZ vierde, nadat het zaterdagavond drie punten afsnoepte van de achterstand van vijf punten op koploper PSV.

Bekijk hier al onze video's