Jans de beste Eredivisie-trainer, Gudelj hekkensluiter

Ondanks de 2-1 nederlaag op bezoek bij Ajax is Ron Jans van koploper PEC Zwolle de beste trainer van het seizoen tot nu toe. Na zes wedstrijden is hij koploper van het VI Trainersklassement, waarin hij Phillip Cocu (PSV) voor blijft.

Jans de beste Eredivisie-trainer, Gudelj hekkensluiter

Jans werd in de eerste zes duels van het seizoen gemiddeld beoordeeld met een 7. Cocu en Dwight Lodeweges (SC Cambuur) volgen op de gedeelde tweede plaats met een 6,58. Frank de Boer, die als trainer van Ajax vorig seizoen winnaar was van het klassement, bezet de achtste plaats met een beoordeling van 6,17 na de eerste zes wedstrijden van deze jaargang.

Van de op dit moment actieve trainers staat Nebosja Gudelj onderaan. Zondag won hij met NAC Breda overtuigend bij Roda JC Kerkrade (1-5), maar desondanks is hij hekkensluiter. Door de verslaggevers van Voetbal International werd hij tot dusver gemiddeld met een 5,33 beoordeeld.

Alex Pastoor deed het nog slechter. In de eerste drie wedstrijden van het seizoen kreeg hij gemiddeld een 4,17 en werd vervolgens door NEC op straat gezet. Ron de Groot zat één duel op de bank als interim-trainer, waarna Anton Janssen werd aangesteld als opvolger van Pastoor.

* niet meer actief in de Eredivisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen