Lewandowksi: 'Voel me goed, maar ben toe aan iets nieuws'

Al maanden gonst het van de geruchten rondom een transfer van Borussia Dortmund-spits Robert Lewandowski. De 25-jarige Pool zelf is duidelijk; hij speelt volgend seizoen niet meer in Dortmund.

Lewandowksi: 'Voel me goed, maar ben toe aan iets nieuws'

'Ik voel me goed in Dortmund, maar ik wil volgend seizoen gewoon iets nieuws', laat Lewandowski in BILD weten. 'Volgend jaar valt er een beslissing over mijn toekomst, meer valt er momenteel niet te melden. Mensen hoeven over dit onderwerp dus geen vragen meer aan me te stellen', meldt de Pool.

Ook Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Dortmund, heeft zich neergelegd bij een vertrek van de topscorer van de Bundesliga. 'We hebben afgesproken dat we in de zomer uit elkaar gaan. We kijken al naar opvolgers ja, het zou stom zijn als we dat nog niet zouden doen.'

Al sinds deze zomer hangt een vertrek van Lewandowski uit het Signal Iduna Park in de lucht. Hij werd vorig seizoen ondanks zijn 24 competitietreffers nét geen topscorer van de Bundesliga, maar maakte desondanks indruk. Ook in de Champions League; in de halve finale tegen Real Madrid (4-1 winst) scoorde hij vier keer. Lang werd Bayern München genoemd als nieuwe werkgever, terwijl Lewandowski de laatste weken ook met Engelse clubs in verband wordt gebracht.

Woensdagavond ontvangt Borussia Dortmund in het kader van de Champions League het Londense Arsenal, dat twee weken geleden in eigen huis op een 2-1 nederlaag werd getrakteerd door de Duitse finalist van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen