Lewandowski komt terug op uitspraken over transfer

Er is nog helemaal niets duidelijk over de toekomst van Robert Lewandowski, meldt de 25-jarige Poolse spits van Borussia Dortmund twee dagen nadat hij had bevestigd naar Bayern München over te stappen.

Lewandowski komt terug op uitspraken over transfer

Na de bekerzege bij 1860 München van dinsdag (0-2 na verlenging) liet Lewandowski weten dat Bayern zijn nieuwe club werd, maar hij ontkent nu een op handen zijnd akkoord. 'Ik heb de video van het interview teruggekeken', reageert de spits tegenover Bild. 'Ik ben geschrokken van mezelf. Ik wilde alleen maar zeggen dat ik pas in januari een nieuw contract kan tekenen.'

'Zoals vaak gezegd wil ik Dortmund komende zomer verlaten. Meer kan ik er tot januari niet over zeggen', vervolgde Lewandowski, die in Dortmund een aflopende verbintenis heeft. Maar regels van de wereldvoetbalbond (FIFA) schrijven voor dat er pas een half jaar voor het aflopen van een verbintenis mag worden onderhandeld met een nieuwe club.

Tijdens de afgelopen transferperiode wilde Bayern de aanvaller al overnemen, maar Dortmund wenste na Mario Götze - die voor 37 miljoen euro naar München trok - niet nóg een speler kwijt te raken aan de landskampioen. BVB hield Lewandowski aan zijn overeenkomst met de club, maar die loopt slechts tot medio 2014. Aangezien verlengen geen optie was voor de spits, vertrekt hij transfervrij.

Götze ziet een hereniging met de Pool in München wel zitten, liet hij donderdag weten. 'Als Lewandowski inderdaad hiernaartoe komt, zou ik enorm blij zijn. Robbie en ik begrepen elkaar heel goed in Dortmund, aan een simpel oogcontact hadden we vaak al genoeg. Hij is natuurlijk een topspits, die elke club goed zou kunnen gebruiken.'

Lewandowski werd in de zomer van 2010 door Dortmund overgenomen van Lech Poznan en na een moeizaam eerste seizoen - waarin hij slechts negen keer scoorde in 43 officiële duels - ontpopte de spits zich tot een ware doelpuntenmachine. De jaargang daarop was hij dertig keer trefzeker, terwijl de Poolse international vorig seizoen 36 keer scoorde. Nu staat hij al op vijf goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen