Lewandowski 'bevestigt' transfervrij vertrek naar Bayern

Bayern München neemt Robert Lewandowski na dit seizoen transfervrij over van Borussia Dortmund. Dat bevestigde de 25-jarige spits uit Polen dinsdag, maar uitgebreid op de overgang ingaan wilde en kon hij niet.

Lewandowski 'bevestigt' transfervrij vertrek naar Bayern

Afgelopen transferperiode wilde Bayern de aanvaller al overnemen, maar Dortmund wilde na Mario Götze - die voor 37 miljoen euro naar München trok - niet nog een speler kwijt aan de landskampioen. Lewandowski werd aan zijn contract gehouden, maar deze loopt slechts tot medio 2014. Aangezien verlengen geen optie was voor de spits, vertrekt hij transfervrij.

Bayern en Lewandowski hebben al lang een akkoord bereikt over een contract vanaf 1 juli 2014, meldde het Poolse Pilka Nozna dinsdag. Maar regels van de wereldvoetbalbond (FIFA) schrijven voor dat er pas een half jaar voor het aflopen van een verbintenis onderhandeld mag worden met een nieuwe club. Daarom hield Lewandowski zich dinsdagavond na het bekerduel met 1860 München (2-0 winst na verlenging) nog enigszins op de vlakte.

Toen hem gevraagd werd of hij inderdaad begin januari bekendmaakt naar Bayern te vertrekken, antwoordde hij bevestigend. 'Ja, want dan mag ik officieel een contract tekenen.'

Lewandowski werd in de zomer van 2010 door Dortmund overgenomen van Lech Poznan en na een moeizaam eerste seizoen - waarin hij slechts negen keer scoorde in 43 officiële duels - ontpopte de spits zich daarna tot een ware doelpuntenmachine. De jaargang daarop was hij dertig keer trefzeker, terwijl hij vorig seizoen 36 keer scoorde. Nu staat hij al op vijf goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen