Nieuw rookgordijn Lewandowski: 'Ooit wil ik naar Engeland'

De toekomst van Robert Lewandowski (25) blijft uiterst ongewis. In de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd bij Engeland ontstond er, niet geheel toevallig, opnieuw ophef over de vooruitzichten van de Poolse aanvaller.

Nieuw rookgordijn Lewandowski: 'Ooit wil ik naar Engeland'

Sinds zijn overgang van Lech Poznan naar Borussia Dortmund in 2010 ontpopte Lewandowski zich tot een topspits van internationale allure. Ondanks zijn successen, en die van het team, wilde de Pool evenwel zijn medio 2014 aflopende verbintenis niet verlengen.

Eind september zou Lewandowski (op de foto met trainer Jürgen Klopp) al bevestigd hebben dat hij in januari een contract tekent bij Bayern München en na het seizoen de overstap te maakt. Een dag later kwam de aanvaller daar al weer op terug. Zijn woorden waren uit zijn verband gerukt en van een toekomst bij de rivaal van Dortmund was zeker nog geen sprake.

Opzettelijk of niet, Lewandowski heeft nu voor meer mist rond zijn toekomst gezorgd. 'Ooit hoop ik nog eens in de Premier League te voetballen. Dat zou een geweldige ervaring zijn', aldus de spits, die al jaren op het lijstje van Manchester United staat.

Real Madrid
De interesse van Bayern en Manchester United is bekend. Datzelfde geldt voor de warme belangstelling van Real Madrid. Over aandacht heeft de Pool dus niet te klagen. De timing van een mogelijke toekomst op de Engelse velden is logisch. Dinsdag kan het al uitgeschakelde Polen de Engelsen weerhouden van groepswinst in Groep H.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen