Wenger: 'Lewandowski onschadelijk maken door balbezit'

Arsenal aast woensdag op revanche tijdens het uitduel met Borussia Dortmund in Groep F van de Champions League. Drie weken geleden ging de ploeg van manager Arsène Wenger in eigen huis met 2-1 onderuit.

Wenger: 'Lewandowski onschadelijk maken door balbezit'

'We zijn een voetballende ploeg, maar dat is Dortmund ook. Beide clubs zullen dus vol voor de overwinning gaan', weet Wenger. De Fransman erkent het gevaar van spits Robert Lewandowski, die in Londen de winnende treffer maakte. 'In thuiswedstrijden is hij nog gevaarlijker. Maar de beste manier om hem stil te houden is door zelf balbezit te hebben.'

In negen dagen tijd speelt Arsenal drie topwedstrijden. Na de 2-0 thuiszege op Liverpool van zaterdag wacht woensdag het bezoek aan Dortmund en zondag speelt de Noord-Londense club de uitwedstrijd tegen Manchester United. Theo Walcott en Jack Wilshere zijn er vanwege blessures niet bij in Duitsland, maar komen mogelijk wel in actie op Old Trafford.

De Duitser Per Mertesacker maakte net als zijn landgenoten Serge Gnabry, Mesut Özil en Lukas Podolski deel uit van de Arsenal-selectie en kent de kracht van Dortmund. 'Het is een lastig team om tegen te spelen, zeker als ze thuis spelen. Maar we moeten vertrouwen in onszelf hebben. We zijn zelf ook erg goed en staan niet voor niets bovenaan in de Premier League.'

'We leven ontspannen toe naar de wedstrijd in Dortmund, aangezien we dit seizoen al hebben laten zien tot de beste teams te behoren. Toch is spelen in de Champions League anders en hebben we een goed resultaat nodig om de groepsfase te overleven', besloot Mertesacker.

Arsenal, Borussia Dortmund en Napoli leiden de dans in Groep F van de Champions League, want de drie clubs hebben zes punten uit de eerste drie wedstrijden. Olympique Marseille lijkt al uitgeschakeld, want de Fransen zijn nog altijd puntloos.

Bekijk hier al onze video's