Lennon rekent op vertrek Van Dijk en kijkt al naar opvolger

Reacties

Neil Lennon gaat er eigenlijk al vanuit dat hij Virgil van Dijk komende zomer na één seizoen alweer moet laten gaan. De Noord-Ierse manager van Celtic heeft woensdagmiddag opgebiecht dat de club alvast op zoek is naar een opvolger voor de 22-jarige verdediger, die net als een paar ploeggenoten in de belangstelling staat van (top)clubs uit de Engelse Premier League.

Lennon rekent op vertrek Van Dijk en kijkt al naar opvolger

Celtic verkocht afgelopen zomer met Gary Hooper (Norwich City), Kevin Wanyama (Southampton) en Kevin Wilson (Nottingham Forrest) drie belangrijke spelers voor een gezamenlijk bedrag van circa 25 miljoen euro. Nu The Bhoys ook dit seizoen mede door het aantrekken van Van Dijk opnieuw kampioen zijn geworden, staan de Engelse clubs in de rij.

Dat weet ook Lennon. 'Ik denk dat zich voor onze beste spelers wel clubs zullen gaan melden, dat is onvermijdelijk', zegt hij in gesprek met FIFA.com. 'En dan moet je ervan uitgaan dat ze vertrekken. Natuurlijk moeten wij dan nog altijd akkoord gaan met een transfer, maar elke speler heeft zijn prijs. We kijken al naar potentiële opvolgers voor de posities waar het om gaat.'

Celtic-manager Neil Lennon, fanatiek als altijd.
Celtic-manager Neil Lennon, fanatiek als altijd.

Talentvolle, in het buitenland relatief onbekende spelers - zoals Van Dijk - aankopen en weer met winst verkopen; het is volgens Lennon ook precies het beleid waarmee Celtic zich staande moet houden. 'Die tactiek werkt over het algemeen goed. Nu de competitie is beslist, heb ik zelf de tijd om eens te kijken welke spelers we volgen. Maar of we door kunnen blijven gaan met ontdekken van ruwe diamanten is de vraag. Andere clubs spiegelen zich aan ons beleid. En bovendien is niet elke aankoop een voltreffer.'

De drie miljoen euro die Celtic afgelopen zomer voor Van Dijk neertelde lijkt zich in ieder geval dubbel en dwars terug te verdienen. Met de 22-jarige Bredanaar als rots in de branding werd Celtic ruim voor het einde van de competitie kampioen. Inmiddels volgt een hele reeks clubs de prestaties van Van Dijk op de voet, waaronder Arsenal en Manchester City. Desondanks heeft bondscoach Louis van Gaal hem vooralsnog niet opgeroepen, iets waar Lennon en spelers van Celtic hun verbazing al meerdere malen over uitspraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.