Recordreeks keeper Forster ten einde na rood Van Dijk

Reacties

De recordreeks van Fraser Forster is ten einde. Na een vroege rode kaart voor Virgil van Dijk moest de Engelse doelman van Celtic twee treffers incasseren op bezoek bij Aberdeen: 2-1. Het betekende tevens de eerste competitienederlaag van de Schotse kampioen tijdens dit seizoen.

Recordreeks keeper Forster ten einde na rood Van Dijk

Forster vestigde vorige week tegen Hearts (2-0) nog een Schots competitierecord door liefst 1.215 minuten achtereen zijn doel schoon te houden. Daarmee verbeterde hij de mijlpaal van Bobby Clark uit 1970/71. De toenmalige doelman van Aberdeen (!) bleef destijds 1.155 minuten zonder tegengoal.

Tegen datzelfde Aberdeen zag Forster zijn ongeslagen reeks dinsdagavond ten einde komen. Van Dijk vertolkte daarbij een zeldzame negatieve hoofdrol. De 22-jarige verdediger geldt sinds zijn komst als sterkhouder in de Celtic-defensie, maar moest in het Pittodrie Stadium al na twaalf minuten inrukken met een rode kaart (foto boven).

Fraser Forster moet na 1.255 minuten capituleren in Aberdeen na een schot van Johnny Hayes.
Fraser Forster moet na 1.255 minuten capituleren in Aberdeen na een schot van Johnny Hayes.

Vervolgens was ook Forster niet meer in staat Celtic voor de eerste competitienederlaag sinds 28 april (Motherwell, 1-3) te behoeden. Vlak voor rust passeerde zowel Jonathan Hayes als Adam Rooney de 2.01 meter lange sluitpost, die daardoor na 1.255 minuten eindelijk weer eens een bal uit het doel moest vissen.

Celtic vond na rust nog wel aansluiting dankzij invaller James Forrest, maar ging desondanks onderuit. Veel meer dan wat statistische waarde heeft het verlies in Aberdeen niet. Met 66 punten gaan The Bhoys nog altijd soeverein aan de leiding in de Schotse Premier League. Aberbeen is met 48 punten nog de meest voorname uitdager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.