Anderson maakt einde aan indrukwekkende reeks Forster

Fraser Forster heeft voor het eerst in 1.163 minuten weer een doelpunt moeten incasseren. De doelman van Celtic werd tijdens het thuisduel met Aberdeen zeven minuten voor rust gepasseerd door Russell Anderson.

De laatste tegengoal van Celtic in de Schotse competitie dateerde van 23 november toen Forster op slag van rust de enige tegengoal tijdens het duel dat in een 3-1 overwinning eindigde op Aberdeen moest toestaan. Sinds die treffer van Niall McGinn was Forster bijna twintig uur achtereen ongepasseerd.

Daardoor kwam het Britse record langzaamaan in beeld. Dat staat nog altijd op naam van Edwin van der Sar. Bij Manchester United hield hij in het seizoen 2008/09 namens Manchester United in veertien duels op rij 1.311 minuten zijn doel schoon. Maar zover kwam Forster niet.