Foster incasseert geen tegentreffer en breekt Schots record

Reacties

Fraser Forster heeft een Schots competitierecord gebroken door tegen Hearts de 'nul' te houden, waarmee hij 1215 minuten op rij zijn doel schoon hield.

Foster incasseert geen tegentreffer en breekt Schots record

In de 31ste minuut van het uitduel met hekkensluiter Hearts brak Forster daarmee het oude record van Bobby Clark. De toenmalig doelman van Aberdeen incasseerde 1155 minuten geen tegengoals bij Aberdeen in het seizoen 1970/71.

Tegen Hearts hield Forster voor de dertiende keer op rij de 'nul' in de Schotse competitie. Zijn laatste tegentreffer in de Schotse Premiership incasseerde hij op 23 november tegen Aberdeen (3-1 winst). Uiteindelijk won Celtic met 2-0 van Hearts. Derk Boerrigter deed als invaller zeven minuten mee.

Van Dijk
Virgil van Dijk, die negentig minuten van de partij was tegen Hearts, speelde als centrale verdediger een belangrijke rol in de reeks die Forster neerzette. Manager Neil Lennon toonde zich bij de BBC dan ook verrast dat Van Dijk geen deel uitmaakte van de 33-koppige voorselectie van het Nederlands elftal. 'Ik ben verbaasd, omdat ik vind dat hij goed genoeg is om de selectie te halen.'

Naar de reden voor de afwezigheid van de 22-jarige verdediger kon Lennon slechts gissen. 'Dat moet je aan Louis van Gaal vragen. Van Dijk speelde in de competitie zeer goed en was bijzonder constant. In de Champions League was hij geweldig op het allerhoogste niveau. Hij heeft alles wat een hedendaagse centrale verdediger nodig heeft. Hij is groot, heeft een geweldige timing in de lucht, is vrijwel tweebenig, heeft snelheid en leest het spelletje uitstekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.