Lennon: 'Arbitrale fouten hebben de wedstrijd beïnvloed'

Celtic-manager Neil Lennon was na afloop van de eerste competitienederlaag dit seizoen (2-1, tegen Aberdeen) niet te spreken over de arbitrage. 'Ik wil het niet op de scheidsrechter steken, maar we zijn benadeeld. Twee cruciale beslissingen hebben de wedstrijd beïnvloed.'

Allereerst werd Virgil van Dijk weggestuurd met een rode kaart in de dertiende minuut voor een overtreding op Peter Pawlet. 'Ik vind dat we benadeeld zijn door de scheidsrechter. Ik heb het twee of drie keer teruggezien en ik ben er nog steeds van overtuigd dat het geen rode kaart was. En die beslissing, zo vroeg in de wedstrijd, had een grote invloed op het duel.'

Vervolgens wuifde de scheidsrechter ook een geclaimde handsbal en penalty weg in de tweede helft. 'Dan was daar die duidelijke handsbal na rust. Iedereen kon zien dat het hands was, zelfs de scheidsrechter. Het is belachelijk', beklaagde Lennon zich nogmaals over de arbiter van dienst.

Daardoor verloor Celtic voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd. Zo erg zit Lennon daar niet mee. 'Het is jammer dat aan die reeks een eind is gekomen, maar ooit zou die reeks toch beëindigd worden, vermoed ik', zo bleef hij er kalm onder.