Lazio start Serie A met De Vrij en in ere herstelde Mauri

Reacties

Lazio trapt zaterdag (20.45) het nieuwe seizoen tegen Bologna in gang met Stefan de Vrij en Stefano Mauri in de wedstrijdselectie. De Vrij is hersteld van de hoofdblessure die hij tegen Bayer Leverkusen opliep, de van betrokkenheid bij matchfixing vrijgesproken Mauri bezegelde vrijdagavond zijn terugkeer met een nieuw contract.

Lazio start Serie A met De Vrij en in ere herstelde Mauri

Lazio liet een dag na de Champions League-play-off van dinsdag tegen Bayer Leverkusen (1-0) al weten dat De Vrij geen enkel probleem leek te hebben overgehouden aan het kopduel met zijn tegenstander Stefan Kiessling. Ook bondscoach Danny Blind zei donderdag tijdens zijn presentatie dat de blessure van De Vrij zich niet ernstig liet aanzien. Dat is nu nog maar eens bevestigd door de plek van de Oranje-international in de wedstrijdselectie.

Daarin is ook gewoon weer plaats voor Mauri. Eerder deze zomer werd het contract van de 35-jarige middenvelder niet verlengd. De voormalige Lazio-captain moest na negenhalf jaar vertrekken, nadat hij in opspraak was geraakt wegens het niet doorgeven van pogingen tot matchfixing tijdens duels uit mei 2011 met Genoa en Lecce. Vorige week werd echter bekend dat er te weinig bewijs was tegen de elfvoudige international van Italië

De terugkeer van Mauri (rechts op de foto met De Vrij) kan voor rust zorgen in Rome, want toen Lucas Biglia werd aangesteld als nieuwe aanvoerder barstte de bom. Antonio Candreva had verwacht dat hij als Italiaan de aangewezen persoon was om Mauri op te volgen, maar trainer Stefano Pioli besloot anders. Italiaanse media stellen overigens dat er wel een clausule in Mauri's contract is opgenomen voor het geval hij toch nog schuldig wordt bevonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.