De Vrij valt geblesseerd uit bij nipte zege Lazio

Reacties

Baldé Diao Keita kroonde zich dinsdagavond namens Lazio tot matchwinner in het Champions League-duel met Bayer Leverkusen. De Spanjaard verving Miroslav Klose na de rust en tekende ruim tien minuten voor het einde voor de enige treffer van de wedstrijd. Stefan de Vrij ging vlak voor tijd geblesseerd naar de kant.

De Vrij valt geblesseerd uit bij nipte zege Lazio

Keita sloeg in de 77ste minuut van het duel uit de play-offs van de Champions League toe. De twintigjarige aanvaller kwam rond de middenlijn in balbezit en ging met de bal aan de voet het sprintduel aan met Leverkusen-verdediger Jonathan Tah. Dat duel won hij glansrijk, waarna hij de bal vanaf de rechterkant in de verre hoek schoot.

De Senegalese Spanjaard kroonde zich daarmee tot gouden wissel van trainer Stefano Pioli, die hem na rust noodzakelijk in moest brengen. Miroslav Klose bleef na 45 minuten namelijk met een blessure achter in de kleedkamer en de trainer van de Romeinen koos niet voor de van Ajax overgekomen Ricardo Kishna, maar voor Keita.

Dat vertrouwen beloonde de Senegalese Spanjaard met het winnende doelpunt, maar lange tijd mocht Leverkusen het meest aanspraak maken op de zege. De Duitsers waren vooral via Hakan Calhanoglu gevaarlijk voor het doel van Lazio-doelman Etrit Berisha. De Duitse Turk nam het doel van de thuisploeg veelvuldig onder vuur - voor rust zelfs van vijftig meter afstand - en leek na een kleine zeventig minuten de openingstreffer te verzorgen.

Calhanoglu schoot op aangeven van Karim Bellarabi de bal in het Lazio-doel, maar ploeggenoot Stefan Kiessling bevond zich in buitenspelpositie in de baan van het schot. De spits toucheerde de bal, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Voor rust troffen Lars Bender namens Leverkusen en Klose namens Lazio ook al een keer de paal.

De Vrij
Vlak voor tijd moest De Vrij, die in de basis startte, geblesseerd naar de kant. De centrumverdediger ging na een harde botsing naar de grond en werd per brancard van het veld gedragen. Santiago Gentiletti verving hem, net op het moment dat Kishna op het punt stond om in te vallen. De aanvaller bleef door de gedwongen wisselbeurt van De Vrij uiteindelijk de gehele wedstrijd op de bank. Wesley Hoedt en Edson Braafheid ontbraken in de selectie van de Romeinen, die volgende week woensdag in Duitsland stand moeten houden om de Champions League te bereiken. Of De Vrij daar dan bij is, moet nog blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.