VI Live: Old Trafford geniet van grote Memphis-show

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Old Trafford geniet van grote Memphis-show

Met de eerste korte reactie van Memphis Depay besluiten we deze VI Live. Lees hieronder nog eens terug hoe Memphis het verschil maakte voor Manchester United.

22.48 uur: MEMPHIS ZELFKRITISCH
In zijn eerste reactie na afloop toont Memphis Depay zich nog niet helemaal tevreden met zijn optreden. 'Ik ben blij met mijn doelpunten en de zege. Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld dat ik de andere twee kansen niet afgemaakt heb.'

22.38 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Direct na de goal van Marouane Fellaini wordt er afgefloten op Old Trafford. Zo wint Manchester United met 3-1 van Club Brugge en is de groepsfase van de Champions League binnen handbereik voor de ploeg van manager Louis van Gaal. Ook Lazio (1-0 versus Bayer Leverkusen), Bate Borisov (1-0 tegen Partizan Belgrado) en Sporting Lissabon (2-1 in thuisduel met CSKA Moskou) winnen hun eerste play-offduel.

De uitslagen:
Bate Borisov - Partizan Belgrado 1-0
Lazio - Bayer Leverkusen 1-0
Manchester United - Club Brugge 3-1
Sporting Lissabon - CSKA Moskou 2-1

22.36 uur: FELLAINI SCOORT
Marouane Fellaini doet wat van hem verwacht wordt. Hij kopt de 3-1 binnen uit een geweldige voorzet van Memphis Depay. Eerder kon Sébastien Bruzzese een kopbal van Chris Smalling nog keren, maar nu is hij kansloos.

22.31 uur: BLESSURE DE VRIJ
Een flinke domper voor Lazio. Stefan de Vrij verlaat namelijk per brancard het veld na een botsing. De blessure van de Nederlandse verdediger oogt ernstig. Dat De Vrij eraf moet is extra zuur voor Ricardo Kishna, die op het punt stond om in te vallen.

22.27 uur: ROONEY ERAF
Marouane Fellaini komt in de slotfase het veld in om met zijn kopkracht een derde Manchester United-treffer mogelijk te maken. Het is aanvoerder Wayne Rooney die het veld verlaat. De Engelsman speelde een ongelukkige wedstrijd.

22.25 uur: DOELPUNT SLIMANI
Sporting slaat in de slotfase toch nog toe tegen CSKA Moskou. Met een heerlijke hakbal zet André Carrillo ploeggenoot Islam Slimani voor doelman Igor Akinfeev. De aanvaller van Sporting maakt het beheerst af: 2-1.

22.22 uur: ROOD MECHELE
Club Brugge moet door met tien man. Brandon Mechele krijgt namelijk zijn tweede gele kaart na een onbenullige overtreding op Javier Hernández. Een ideale kans dus voor Manchester United om in de slotfase verder afstand te nemen.

22.21 uur: KEITA SCOORT
Bayer Leverkusen verzuimt te scoren in Rome en dan is het opeens raak aan de andere kant. Balde Keita ontsnapt en schiet na een mooie dribbel binnen: 1-0.

22.14 uur: HERNÁNDEZ VOOR JANUZAJ
De tweede wissel van Manchester United-manager Louis van Gaal is een feit. De Nederlandse trainer brengt spits Javier Hernández voor aanvallende middenvelder Adnan Januzaj. Wayne Rooney neemt diens rol als nummer 10 over.

22.12 uur: GOAL LEVERKUSEN AFGEKEURD
Een doelpunt van Bayer Leverkusen wordt afgekeurd. Na een mooie actie van Karim Bellarabi schiet Hakan Calhanoglu in, maar spits Stefan Kiessling ontneemt zijn collega een doelpunt door vanuit buitenspelpositie zijn inzet nog aan te raken. Het blijft dus 0-0 in Rome.

22.05 uur: MEMPHIS MIST OPGELEGDE KANS
Memphis Depay kan een hattrick maken als hij de bal op een presenteerblaadje krijgt aangeboden van collega Wayne Rooney. Dit keer heeft de Nederlander zijn vizier niet op scherp staan en hij schiet over. Zo wordt de hakbal van Rooney niet bekroond met een treffer.

22.02 uur: BLESSURE ROMERO
Víctor Vázquez jaagt enthousiast door op Sergio Romero en brengt daarmee de Argentijnse doelman van Manchester United in de problemen. Romero verspeelt de bal, maar gaat kermend naar de grond en scheidsrechter Deniz Aytekin besluit het spel stil te leggen. Zo komt United goed weg. Na een korte blessurebehandeling kan Romero gewoon doorspelen.

21.50 uur: SCHWEINSTEIGER VOOR CARRICK
Ook bij Manchester United een wissel. Aankoop Bastian Schweinsteiger vervangt Michael Carrick. De 34-jarige Engelsman maakte een eigen doelpunt, maar leverde ook de assist bij de 1-1 van Memphis Depay.

21.48 uur: KISHNA BLIJFT AAN DE KANT
In zijn praatje voor de wedstrijd gaf Lazio-trainer Stefano Pioli Ricardo Kishna hoop door te stellen dat hij een alternatief is voor spits Miroslav Klose. De 37-jarige Duitser verlaat halverwege het veld, maar het is niet Kishna die hem vervangt. Balde Keita komt voor Klose in de ploeg.

21.45 uur: HELDENROL IN STATISTIEKEN
De statistieken van Memphis Depay in de eerste helft tegen Club Brugge. Vijf van de zeven schoten van Manchester United kwamen van zijn voet en belangrijker: Memphis maakte twee doelpunten, waardoor zijn team op een 2-1 voorsprong staat.

21.33 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Het is vooralsnog de grote Memphis-show op Old Trafford. Dankzij zijn twee doelpunten leidt Manchester United halverwege met 2-1. Bij Lazio - Bayer Leverkusen is er nog niet gescoord, al scheelde dat weinig. Hakan Calhanoglu probeerde het vanaf eigen helft en verraste daarmee Etrit Berisha bijna.

De ruststanden:
Manchester United - Club Brugge 2-1
Bate Borisov - Partizan Belgrado 0-0
Lazio - Bayer Leverkusen 0-0
Sporting Lissabon - CSKA Moskou 1-1

21.28 uur: DUBBELSLAG MEMPHIS
Wat een goal! Memphis Depay flikt het gewoon nog een keer. Hij ontvangt de bal van Daley Blind, kapt naar binnen en schiet raak in de bovenhoek. Een juweel van een goal! Louis van Gaal kan weer lachen, want Manchester United staat op een 2-1 voorsprong.

21.25 uur: WRAAK DOUMBIA
Nu is het wél raak voor Seydou Doumbia. De razendsnelle spits is alle verdedigers van Sporting bij een counter te snel af, omspeelt doelman Rui Patrício en schuift rustig binnen. Zo neemt hij wraak voor zijn eerdere gemiste strafschop: 1-1.

21.24 uur: BLESSURE SIMONS
Een flinke tegenvaller voor Club Brugge. De 38-jarige Timmy Simons moet geblesseerd naar de kant. Claudemir (ex-Vitesse) is zijn vervanger.

21.22 uur: MEMPHIS DIT KEER NIET TREFZEKER
Daar was de kans voor Memphis Depay om Manchester United op voorsprong te schieten. Memphis duikt plots op in het strafschopgebied van Club Brugge en dit keer heeft de aanvaller oog voor zijn medespelers. De pass van de linksbuiten bereikt Adnan Januzaj echter niet en dus blijft het 1-1 op Old Trafford. Even later strandt een afstandschot van Memphis op de vuisten van Sébastien Bruzzese.

21.13 uur: TWEE KEER PAAL IN ROME
In een minuut tijd raakt zowel Bayer Leverkusen als Lazio de paal. Eerst schiet Lars Bender namens Leverkusen tegen het aluminium, vervolgens raakt in de tegenaanval Miroslav Klose (Lazio) de paal.

21.11 uur: DOUMBIA MIST PINGEL
Zoran Tosic gaat over het been bij Jefferson en verdient zo een strafschop. Seydou Doumbia eist de bal op, maar zijn schot wordt gekeerd door Rui Patrício.

21.00 uur: SPITSEN LOVEN MEMPHIS
Voormalig topspitsen Gary Lineker en Patrick Kluivert zijn op Twitter bijzonder enthousiast over het eerste doelpunt van Memphis Depay voor Manchester United.

20.58 uur: HELDENROL MEMPHIS
Zo! Memphis Depay laat even zien waarom Manchester United miljoenen betaalde om hem over te nemen van PSV. Memphis zet Dion Cools te kijk, komt het strafschopgebied binnen en haalt met rechts doeltreffend uit: 1-1.

20.55 uur: GOAL GUTIÉRREZ
De ene aankoop bedient de andere bij Sporting Lissabon. Op aangeven van Bryan Ruiz frommelt Teófilo Gutiérrez de openingstreffer binnen tegen CSKA Moskou: 1-0.

20.53 uur: UNITED ACHTER
Een droomstart voor Club Brugge op Old Trafford! Uit een vrije trap van Víctor Vázquez werkt Michael Carrick de bal achter zijn eigen doelman Sergio Romero: 0-1. Hoe gaat Manchester United dit repareren?

20.47 uur: MEMPHIS OP LINKS
Het was onduidelijk of Louis van Gaal met Memphis Depay of Adnan Januzaj vanaf de linkerflank ging beginnen. in de openingsfase blijkt dat Memphis vanaf links speelt en dat Januzaj de nummer 10 is in de formatie van manager Van Gaal.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
De bal rolt op vier velden! Acht clubs strijden in twee play-offduels om een ticket in de groepsfase van de Champions League. Wie gaan het redden?

De wedstrijden:
Bate Borisov - Partizan Belgrado
Lazio - Bayer Leverkusen
Manchester United - Club Brugge
Sporting Lissabon - CSKA Moskou

20.30 uur: VAN GAAL SPREEKT
Bij BT Sport blikt Manchester United-manager Louis van Gaal nogmaals vooruit naar het thuisduel met Club Brugge. 'Het is ons doel om deel te nemen aan de groepsfase van de Champions League, dus deze wedstrijd is cruciaal.' De Nederlandse trainer had ook een duidelijke opdracht voor zijn team. 'We moeten minder onnodig balverlies lijden in de voorhoede. Dat ging niet goed in de vorige twee wedstrijden.'

20.15 uur: ROMERO IN VORM
Sergio Romero heeft een goede start gemaakt als eerste doelman bij Manchester United. In de eerste twee wedstrijden in dienst van zijn nieuwe club hield de Argentijn de nul. Aangezien Víctor Valdés in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen ook zijn doel schoon hield tegen Hull City (0-0), kan United voor het eerst sinds 2012 vier keer op rij geen tegentreffer incasseren.

20.05 uur: HISTORIE IN VOORDEEL UNITED
Manchester United heeft bijzonder goede ervaringen met het spelen van voorrondes in de Champions League. De Engelse topclub plaatste zich de vorige keer moeiteloos voor de groepsfase van het miljoenenbal.

19.55 uur: DE VRIJ SPEELT
Stefan de Vrij is op tijd hersteld van een griepje om in actie te komen tegen Bayer Leverkusen. Hij vormt het centrum van de defensie van de Romeinen met Mauricio. Ricardo Kishna is bankzitter. Wesley Hoedt en Edson Braafheid zitten niet bij de wedstrijdselectie. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in Stadio Olimpico.

De elf van Lazio: Berisha; Basta, De Vrij, Mauricio, Lulic; Onazi, Biglia, Parolo; Candreva, Klose, Felipe Anderson.

19.52 uur: EINDSTAND ASTANA - APOEL NICOSIA 1-0
Boy Waterman heeft met APOEL Nicosia het eerste play-offduel in de Champions League met 1-0 verloren van Astana.

19.45 uur: VORMER VERSUS SCHNEIDERLIN
De basisopstelling van Club Brugge is ook bekend. Trainer Michel Preud'homme start met Ruud Vormer op het middenveld. Stefano Denswil ontbreekt vanwege een knieblessure.

De elf van Club Brugge: Bruzzese; Cools, Mechele, Duarte, De Bock; Vormer, Simons, Vázquez, Bolingoli; Dierckx, Diaby.

19.35 uur: JANUZAJ VERSUS LANDGENOTEN
Manchester United-manager Louis van Gaal houdt vast aan het elftal dat vrijdag met 1-0 van Aston Villa won. Doelpuntenmaker Adnan Januzaj behoudt dus zijn basisplaats en mag zijn kunsten ook tegen zijn landgenoten van Club Brugge tonen. Memphis Depay start ook bij United. Daley Blind vormt het centrum van de defensie met Chris Smalling. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt op Old Trafford.

De elf van United: Romero; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schneiderlin; Mata, Memphis, Januzaj; Rooney.

19.30 uur: CLUB BRUGGE NIET KANSLOOS
Club Brugge-trainer Michel Preud'homme ziet ook mogelijkheden voor zijn elftal. 'Als je hen begint te analyseren, dan zoek je hun sterke punten, maar ook waar je hen pijn kan doen. Manchester United kan in een laag tempo spelen en dan plots versnellen. Je hebt altijd een kans, al zijn de kansen van hen uiteraard groter dan die van ons. In Engeland zie je vaak dat kleine teams de topclubs kloppen en dus moeten ook wij onze kans proberen te grijpen.'

19.25 uur: VAN GAAL ZIET PROGRESSIE
Manchester United-manager Louis van Gaal sprak maandag uit dat hij verwacht dat zijn elftal de klus gaat klaren. 'We hebben nog een lange weg te gaan dit seizoen, maar we hebben een betere start dan vorig jaar. Dat we twee keer de nul hielden, zegt iets over onze structuur en balans. Ik heb er vertrouwen in dat onze vorm gaat groeien', aldus de Nederlander op de persbijeenkomst.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.