Kansen in de spits voor Kishna tegen Bayer Leverkusen

Reacties

Het Nederlands getinte Lazio moet dinsdag in de heenwedstrijd van de Champions League-play-off tegen Bayer Leverkusen doelman Federico Marchetti, Edson Braafheid en aanvaller Filip Djordjevic missen. Dat laatste betekent mogelijk dat Ricardo Kishna morgenavond (20.45 uur) mag opdraven als centrumspits.

Kansen in de spits voor Kishna tegen Bayer Leverkusen

Trainer Stefano Pioli bevestigde maandag dat zowel Marchetti als Djordjevic niet op tijd fit is voor de eerste confrontatie met de Duitse nummer vier van vorig seizoen. Hoelang het duo aan de kant staat kon de coach van (de ook nog altijd niet helemaal fitte) Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Kishna en Stefan de Vrij niet zeggen, maar Lazio heeft voldoende alternatieven om hun gemis op te vangen.

De Albanese international Etrit Berisha zal Marchetti vervangen onder de lat, terwijl Pioli in de spits kan beschikken over Miroslav Klose. 'En ook Keita en Kishna kunnen ons daar uit de brand helpen, als dat noodzakelijk is', vertelde Pioli voorafgaand aan het belangrijke tweeluik, dat bepaalt of Lazio voor het eerst sinds 2007/08 weer toegang krijgt tot het hoofdtoernooi.

Bayer Leverkusen was de laatste jaren wel een vast gezicht in het miljoenenbal. Die Werkself stond de laatste vier jaar drie keer bij de laatste zestien - afgelopen jaar was Atlético Madrid in die fase te sterk - en is dus een geduchte opponent. 'Zij zijn een team om voor te vrezen ', stelde Pioli, 'maar mijn ploeg is klaar om de strijd aan te gaan met zo'n solide elftal.'

Volgens Pioli tonen Lazio en Leverkusen veel overeenkomsten. 'Het zal een zeer gelijk opgaande wedstrijd zijn tussen twee ploegen die een vergelijkbare speelstijl hebben. Wij zullen op de Lazio-manier moeten spelen. We willen aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen, maar wel de balans in de gaten blijven houden. Het is immers pas de heenwedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.