Leverkusen haalt Chileens international Aránguiz

Reacties

Bayer Leverkusen heeft Charles Aránguiz vastgelegd. De 26-jarige Chileen komt over van Internacional en tekent een vijfjarig contract bij de Bundesliga-club.

Leverkusen haalt Chileens international Aránguiz

Aránguiz heeft een aansprekende club overgehouden aan zijn verdienstelijke optreden in het toernooi om de Copa América. De veertigvoudige international startte elke wedstrijd in de basis en was met Chili in de finale na strafschoppen te sterk voor Argentinië. Het gastland won het Zuid-Amerikaanse toernooi voor het eerst in de geschiedenis.

Opvolger
De Chileen treedt in de voetsporen van landgenoot en collega-international Arturo Vidal, die 2007 en 2011 voor Leverkusen speelde. De middenvelder, die momenteel bij Bayern München onder contract staat, raadde een overstap naar de Bundesliga aan. 'Vidal was positief over Leverkusen. De Bundesliga is een van de sterkste competities in de wereld', vertelt Aránguiz op de clubwebsite.

De nieuwkomer blikt alvast vooruit op de Champions League, waar Leverkusen zich in de play-offs ten koste van Lazio voor moet zien te plaatsen. 'De club speelde vorig seizoen in de Champions League en dat willen we ook dit jaar bereiken', aldus Aránguiz. 

Record
De entree van de 26-jarige Chileen in de Duitse competitie zorgt voor een nieuw record. Nog nooit gaven de Bundesliga-clubs gezamenlijk zo veel uit op transfermarkt. Leverkusen betaalt naar verluidt twaalf miljoen euro voor de middenvelder, en daarmee staat de teller al op ruim 308 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.