Chili en Bolivia ronde verder, Ecuador in wachtkamer

Reacties

Chili heeft zonder problemen de laatste acht bereikt in de strijd om de Copa América. Het gastland liet geen spaander heel van Bolivia (5-0), dat zich ook zeker weet van een plaats in de volgende ronde door de uitglijder van Mexico tegen Ecuador (1-2).

Chili en Bolivia ronde verder, Ecuador in wachtkamer

Chili – Bolivia 5-0
Het thuisland heeft in zijn laatste groepswedstrijd een showtje weggegeven. Het maakte vier prachtige doelpunten, al was de eigen goal van Boliviaan Ronald Raldes misschien nog wel knapper.

De eerste vier treffers maakte Chili in elk geval op eigen kracht. Of hij het bewust deed, is de vraag. Maar Eduardo Vargas plukte al in de derde minuut een bal uit de lucht, die door Charles Aranguiz binnen werd geschoten. Alexis Sanchez (foto), die daarvoor al twee keer een vrije trap op de paal knalde, kopte vlak boven de grond en welgemikt de ruststand op het bord.

Zelfs de intikker van Aranguiz (3-0) was mooier dan in eerste instantie leek. Met een subtiele schijnbeweging zette hij vlak voor het doel nog een verdediger en de keeper op het verkeerde been. Beroepsschoffelaar Gary Medel verbaasde vriend en vijand daarna met een perfecte aanname op de borst en een fantastische lob.

Sterspeler Arturo Vidal begon ondanks zijn auto-ongeluk van deze week in de basis bij de Chilenen, maar bleef na een anonieme eerste helft na rust in de kleedkamer achter.

Mexico – Ecuador 1-2
Mexico had met zijn veredelde B-ploeg knap stand gehouden in zijn eerste twee groepsduels, maar ging na twee remises nu onderuit tegen het nog puntloze Ecuador.

Miller Bolanos duwde na een kwart wedstrijd bij de tweede paal een van richting veranderde voorzet binnen en na een uur spelen verdubbelde Enner Valencia de marge toen hij zich een weg baande door het hart van de Mexicaanse defensie. Raúl Jiménez deed daarna nog wat terug vanaf de stip.

Jesus Corona (FC Twente) en Renato Ibarra (Vitesse) stonden in de basis en werden ook allebei gewisseld. Corona eindigt met Mexico als laatste in Groep A en mag zich voorbereiden op de Gold Cup. Ibarra is met Ecuador derde geworden en heeft nog een waterkansje om als nummer drie door te stoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.