Brazilië verliest van Colombia, rode kaart Neymar

Reacties

Colombia heeft in Groep C van de strijd om de Copa América voor een verrassing gezorgd door in de Chileense hoofdstad Santiago met 1-0 van Brazilië te winnen. Behalve de nederlaag was er meer onheil voor De Goddelijke Kanaries. Sterspeler Neymar kreeg na afloop de rode kaart bij een opstootje. Bekijk hier de samenvatting.

Brazilië verliest van Colombia, rode kaart Neymar

Colombia was het toernooi slecht begonnen door met 1-0 te verliezen van Venezuela, maar de ploeg van bondscoach José Pekerman herstelde zich vannacht. De eerste Colombiaanse zege sinds 1991 op Brazilië kreeg gestalte door een goal van Jeison Murillo in de 36ste minuut. Na een vrije trap van Juan Cuadrado viel de bal uiteindelijk voor de voeten van de verdediger, waarna zijn schot in de korte hoek doelman Jefferson te machtig bleek.

In het vervolg ging Brazilië wel op zoek naar de gelijkmaker, maar waren kansen niet besteed aan Neymar. De Barcelona-ster kopte in kansrijke positie op de voeten van doelman David Ospina en schoot even later voorlangs.

De grootste kansen waren voor Roberto Firmino. De voor 1899 Hoffenheim spelende en door Manchester United gewilde middenvelder schoot voor een leeg doel over en zag even later een kopbal ook niet het gewenste resultaat opleveren. Daardoor bleef het bij 1-0 en is de spanning in Groep C nog volop aanwezig. Vannacht nemen Venezuela en Peru het vanaf 01.30 uur tegen elkaar op.

Neymar
Na het laatste fluitsignaal kregen nog twee spelers de rode kaart. Carlos Bacca en Neymar kregen het flink met elkaar aan de stok en werden voor hun aandeel in het incident bestraft met een directe rode kaart. Neymar schoot direct na afluiten de bal hard tegen Pablo Armero aan en deelde een kopstootje uit aan Murillo, waarop Bacca revanche nam met een enorme duw. De kans is dus aanwezig dat de twee ploegen het zonder hun steraanvallers moeten doen in de komende duels. Neymar had bovendien eerder in de wedstrijd al geel gekregen, waardoor hij het laatste duel, met Venezuela, sowieso zou moeten toekijken door een schorsing.

Intussen kan Venezuela vannacht uitstekende zaken doen. Met drie punten na één duel is die ploeg nog altijd koploper. Brazilië en Colombia staan na twee optredens immers ook op drie punten, terwijl Peru nog puntloos is na de 2-1 nederlaag tegen de Brazilianen. Uiteindelijk gaan de eerste twee door naar de kwartfinale en worden die ploegen aangevuld met de twee beste nummers drie van de drie poules.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.