Vidal vraagteken voor laatste groepsduel Chili op Copa

Reacties

Arturo Vidal heeft de training met het nationale team van Chili moeten staken. De middenvelder kampte met naweeën van het ongeluk dat hij dinsdag veroorzaakte en is onzeker voor het laatste groepsduel met Bolivia.

Vidal vraagteken voor laatste groepsduel Chili op Copa

Vidal veroorzaakte dinsdagavond (plaatselijke tijd) onder invloed van drank een auto-ongeluk, waarbij zijn vriendin gewond raakte. Ondanks zijn vergrijp werd Vidal niet uit de Chileense selectie gezet door bondscoach Jorge Sampaoli. Na openlijke excuses aan het volk hervatte hij de training.

Chili is als gastland van de Copa América met vier punten uit twee duels in Groep A al vrijwel zeker van een plek bij de laatste acht, een punt tegen Bolivia volstaat voor kwalificatie. Vidal kreeg op de training in aanloop naar dat duel ineens veel last van zijn bilspieren, wat volgens de krant Ovacion Deportes complicaties zijn van de klap die hij heeft gemaakt.

Vidal is met drie treffers op het toernooi momenteel de topscorer van zijn land. Mocht hij niet speelklaar zijn voor de wedstrijd tegen Bolivia (in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.30 uur), dan is David Pizarro of Twente-speler Felipe Gutiérrez zijn vervanger in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.