Vidal blijft ondanks misdragingen bij Chileense selectie

Reacties

Bondscoach Jorge Sampaoli van Chili stuurt Arturo Vidal niet naar huis. Hij vindt het auto-ongeluk dat de middenvelder in beschonken toestand veroorzaakte geen reden om hem uit de selectie te zetten.

Vidal blijft ondanks misdragingen bij Chileense selectie

'We moeten nu nagaan hoe het met Vidal is en bedenken hoe belangrijk hij voor onze ploeg is', liet Sampaoli in een reactie weten. 'Hij heeft een fout gemaakt, maar die was in mijn ogen niet ernstig genoeg om hem uit de selectie te zetten. Het is in zo'n situatie altijd makkelijk om iemand weg te sturen, maar een fout maken is voor mij geen reden om iemand naar huis te sturen.'

Chili neemt momenteel in eigen land deel aan de Copa América, het kampioenschap van Zuid-Amerika. Het land won de eerste wedstrijd van Ecuador (2-0) en speelde gelijk tegen Mexico (3-3). Vedette Vidal kwam in die twee duels tot drie doelpunten, maar in de nacht van dinsdag op woensdag haalde hij op een andere manier de voorpagina's.

Hij werd op zijn vrije dag tot 's avonds laat gesignaleerd in een casino en op de terugweg crashte hij met zijn peperdure Ferrari in de buurt van Santiago. Zelf bleef hij ongedeerd, maar zijn vrouw werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat de sterspeler van Juventus te veel gedronken had: hij had een promilage van ruim 1,2 terwijl het maximaal toegestane 0,8 is.

Zijn rijbewijs is inmiddels ingenomen en Vidal moet zich iedere maand melden bij het Chileense consulaat in Milaan. Het is volgens Chileense media echter nog maar de vraag of hem een celstraf boven het hoofd hangt, aangezien er bij het ongeluk geen zwaargewonden zijn gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.