Juventus troeft De Vrij en Kishna af in strijd om Super Cup

Reacties

Stefan de Vrij en Ricardo Kishna zijn er niet in geslaagd de Super Cup te winnen met Lazio. Landskampioen Juventus was met 2-0 te sterk voor de Romeinen.

Juventus troeft De Vrij en Kishna af in strijd om Super Cup

De strijd om de Italiaanse Super Cup werd uit commerciële overwegingen afgewerkt in China. Het veld in het Shanghai Stadium was zo bedroevend slecht dat goed voetballen onmogelijk was voor dubbelwinnaar Juventus en verliezend bekerfinalist Lazio, waar Stefan de Vrij in de basis was begonnen.

Beide ploegen speelden in de eerste helft dermate inspiratieloos dat er geen enkele keer tussen de palen geschoten werd. Na rust ontbrandde de wedstrijd alsnog. Juventus kreeg in de 48ste minuut een enorme kans via Mario Mandzukic (foto), maar de van Atlético Madrid overgekomen spits kreeg de bal niet langs doelman Federico Marchetti. Even later zeilde een pegel van Paul Pogba rakelings naast.

Kishna
In de 69ste minuut greep Juventus de leiding. Mandzukic luisterde zijn officiële debuut op met een goal door een voorzet van Stefano Sturaro koppend tot doelpunt te promoveren. De Vrij kwam in de lucht nét tekort. Zes minuten later nam De Oude Dame verder afstand. Invaller Paulo Dybala knalde hard en hoog raak op aangeven van Paul Pogba. Even later viel Ricardo Kishna in. Hij speelde als '10', maar wist geen doorbraak te forceren.

Daardoor heeft Juventus zijn eerste prijs van het seizoen 2015/16 al binnen. Op 23 augustus begint Juventus aan de Serie A met een thuiswedstrijd tegen Udinese. Lazio, waar Wesley Hoedt op de bank bleef en Edson Braafheid vanwege een blessure ontbrak, moet op 18 augustus al aan de bak tegen Bayer Leverkusen in de play-off van de Champions League. Vier dagen later wacht het eerste competitieduel met Bologna (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.