Lazio-directeur ontkent racisme met bizarre uitleg

Het duel Lazio - Bayer Leverkusen in de play-off van de Champions League werd dinsdag ontsierd door racistisch gedrag door fans van de thuisclub. Scheidsrechter Jonas Eriksson dreigde de wedstrijd te staken, maar dat was volgens Lazio-directeur Igli Tare onterecht geweest.

Lazio-directeur ontkent racisme met bizarre uitleg

Eriksson liet al vroeg in de eerste helft weten dat hij de 'apengeluiden' aan het adres van de donkere spelers van Leverkusen volledig zat was. Hij liet via de stadionspeaker omroepen dat hij het duel zou staken indien de Lazio-fans daar niet onmiddelijk mee zouden stoppen, een oproep die succes had.

Tare verbaasde zich na afloop over de actie van Eriksson. 'Als onze supporters de hele tijd "boe" roepen, dan is dat een teken van racisme', luidde zijn frappante uitleg tegenover het Duitse Sport1. 'Maar ze riepen nu de hele tijd "oe" en dat is niet racistisch van aard. Dat is bedoeld om de tegenstander bang te maken.'

Ondanks de nuancering van Tare moet Lazio vrezen voor sancties, want volgens Duitse media heeft Eriksson in zijn rapport melding gemaakt van racistisch gedrag van de Italiaanse aanhang. Lazio won door een goal van Baldé Keita met 1-0 van Leverkusen, dat de Romeinen volgende week woensdag in eigen huis treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen