Pioli stelt Blind gerust: 'De Vrij lijkt in orde'

Reacties

De hoofdblessure die Oranje-international Stefan de Vrij opliep in het play-offduel in de Champions League valt mee. Dat zei Lazio-coach Stefano Pioli na afloop van de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (1-0 winst voor de Italianen).

Pioli stelt Blind gerust: 'De Vrij lijkt in orde'

De Vrij verliet het veld in de slotfase per brancard met een nekbrace om, nadat hij na een botsing met Leverkusen-spits Stefan Kiessling naar de grond was gegaan. 'Het leek goed met hem te gaan', liet Pioli weten aan Sport Mediaset.

Bondscoach Danny Blind hoeft zich volgens Pioli dus geen zorgen te maken om de inzetbaarheid van de centrale verdediger tijdens de komende wedstrijden in de EK-kwalificatie. Oranje neemt het op 3 september op tegen IJsland, drie dagen later volgt een ontmoeting met Turkije.

Klose
Of De Vrij volgende week woensdag alweer inzetbaar zal zijn als Lazio tijdens de return in Duitsland de 1-0 voorsprong verdedigt, is nog onduidelijk. Pioli gaat er niet van uit dat hij dan een beroep kan doen op Miroslav Klose. 'Hij kon niet verder, want hij liep voor rust een spierblessure op', doelde de hoofdcoach op het uitvallen van de 37-jarige Duitser. 'Ik denk dat hij er volgende week niet bij zal zijn en dat is een probleem, omdat we niemand meer aan onze selectie voor de Champions League kunnen toevoegen.'

De van Ajax overgekomen Ricardo Kishna mag daardoor opnieuw hopen op speeltijd. De aanvaller bleef dinsdagavond de gehele wedstrijd op de bank, omdat Pioli niet voor hem maar voor Baldé Diao Keita koos als vervanger van Klose. Die keuze pakte overigens goed uit voor de Italianen. Keita nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.