De Oude Dame is niet meer ongenaakbaar

Reacties

De Italiaanse competitie gaat zaterdag weer van start. Serie A-volger Reon Boeringa blikt vooruit op de eerste speelronde.

De Oude Dame is niet meer ongenaakbaar

Het voorspellen van de kampioen van de Serie A was de afgelopen jaren een invuloefening, maar Juventus is niet meer ongenaakbaar. De Oude Dame verloor met Carlos Tévez, Andrea Pirlo en Arturo Vidal drie bepalende spelers en slaagde niet in versterkingen van vergelijkbare allure in huis te halen. Tot overmaat van ramp kende Juventus een voorbereiding waarin de ene na de andere beoogde basisspeler geblesseerd raakte. Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio, Sami Khedira en Álvaro Morata missen stuk voor stuk de openingsfase van het seizoen. Desalniettemin moet het eerste duel van Juventus, zondag thuis tegen Udinese, een moeiteloze zege opleveren.

Juventus' concurrenten ruiken bloed en werden er in tegenstelling tot De Oude Dame niet zwakker maar sterker op. De grootste bedreiging voor Juventus is AS Roma, dat zaterdag om 18.00 uur op bezoek gaat bij Hellas Verona. Met Daniele De Rossi, Radja Nainggolan en Miralem Pjanic hadden de Romeinen al het beste middenveld van de Serie A en met de komst van Mohamed Salah en Edin Dzeko behoort nu ook de frontlinie tot de top. Achterin oogt het nog wel wat dunbezet bij Roma, maar daar wordt aan gewerkt. Overigens komt Kevin Strootman vanwege de naweeën van zijn knieblessure nog een tijdje niet in actie.

Milanese prestigestrijd
Dan naar Lombardije, waar AC Milan en Internazionale een waanzinnige prestigestrijd uitvechten op de transfermarkt. De Milanese mastodonten smeten met miljoenen alsof de steungelden voor Griekenland per abuis niet in Athene, maar voor de poorten van San Siro zijn afgeleverd. Op dit moment is de stand op de aankopenteller 6-6, maar het valt in het geheel niet uit te sluiten dat beide clubs nog de dubbele cijfers gaan halen.

Voor de spanning in de competitie is het transfergeweld van Inter en Milan goed, want afgelopen seizoen presteerden beide clubs meelijwekkend slecht. Met deze selecties moeten de Nerazzurri en Rossoneri minimaal in staat zijn te strijden om plaatsing voor de Champions League, maar of er direct topprestaties verwacht kunnen worden valt gezien het enorme aantal veranderingen te betwijfelen. Inter begint zondag om 20.45 uur thuis tegen het Atalanta Bergamo van Marten de Roon. Milan moet op datzelfde tijdstip vol aan de bak uit bij Fiorentina.

Overschaduwde revolutie
Dan naar Napoli, dat zondag om 20.45 uur Sassuolo ontmoet. De activiteiten van de Partenopei werden overschaduwd door het transfergeweld van Roma en beide clubs uit Milaan, maar ook in Zuid-Italië vond een kleine revolutie plaats. Napoli kocht slim in, behield zijn beste spelers en heeft met Maurizio Sarri een trainer aangesteld wiens ontwikkeling door Italiaanse media wordt vergeleken met die van Arrigo Sacchi, de legendarische ex-coach van AC Milan. Groot nadeel voor Napoli is de deelname aan de Europa League, die de aspiraties van de club in de Serie A weleens negatief kunnen gaan beïnvloeden.

Tot slot Lazio, dat met de aanwezigheid van Stefan de Vrij, Ricardo Kishna, Wesley Hoedt en Edson Braafheid over een Nederlandse enclave beschikt. Lazio verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door derde te eindigen en hoopt zich ten koste van Bayer Leverkusen voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen. Met het huidige materiaal lijkt Lazio niet in staat de topklassering van vorig seizoen te herhalen; daarvoor is de selectie van Stefano Pioli gewoon te smal. Het eerste competitieduel, zaterdag om 20.45 uur tegen nieuwkomer Bologna, mag echter geen problemen opleveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.