Juve moet ondanks zege feest uitstellen, degradatie Parma

Juventus heeft zijn titelfeest opnieuw moeten uitstellen. Het rekende zelf af met Fiorentina, maar zag Lazio ook winnen. AC Milan werd gepijnigd door Genoa. Parma is officieel gedegradeerd uit de Serie A.

Juventus - Fiorentina 3-2
In eigen huis had Juventus het erg lastig met Fiorentina, dat eerder dit seizoen in het toernooi om de Coppa Italia al met 1-2 had gewonnen in Turijn. La Viola kwam in de 33ste minuut op voorsprong via een strafschop van Gonzalo Rodríguez, maar Juventus herstelde de schade nog voor rust. Fernando Llorente kopte na een vrije trap van Andrea Pirlo de 1-1 binnen en in de 45ste minuut rondde Carlos Tévez een voorzet van Patrice Evra koppend af.

In de tweede helft leek het nog erg spannend te worden, maar Rodríguez liet na door zijn strafschop te missen Fiorentina langszij te helpen. In de zeventigste minuut zorgde Tévez (foto) vervolgens voor de beslissing. Het was zijn twintigste seizoensgoal, waarmee hij op de topscorerstitel van de Serie A afstevent. Josip Ilicic verzorgde in extremis nog wel de 3-2, maar verder dan dat kwam Fiorentina niet.

Juventus kan zaterdag voor de vierde keer op rij kampioen worden als het uit bij Sampdoria (aftrap 18.00 uur) wint.

Lazio - Parma 4-0
Met invaller Edson Braafheid maar zonder de nog altijd geblesseerde Stefan de Vrij boekte Lazio een moeiteloze zege op Parma, dat door de nederlaag officieel gedegradeerd is.

Lazio beleefde een fantastische start tegen Parma. Met een knal in de kruising vanaf ruim twintig meter opende Marco Parolo (foto onder) na tien minuten de score. Met een intikker zorgde Miroslav Klose drie minuten later voor de 2-0, terwijl Antonio Candreva drie minuten daarna de 3-0 op het scorebord bracht.

Na die derde goal vond Lazio het welletjes en nam gas terug; negen minuten voor het einde kwam nog wel de 4-0, via Baldé Keita. Lazio blijft door de triomf tweede, met een punt meer dan AS Roma en zes punten meer dan Napoli, dat morgen tegen Empoli speelt.

Sassuolo - AS Roma 0-3
AS Roma won zonder veel problemen van Sassuolo, dat al een tijdje nergens meer om speelt. Absoluut hoogtepunt van de wedstrijd was het tweede Romeinse doelpunt in de 27ste minuut. Deze goal kwam op naam van Alessandro Florenzi (op onderstaande foto met Radja Nainggolan), die de bal na een dribbel snoeihard in de kruising joeg.

De score was in de zesde minuut geopend door Seydou Doumbia, zijn eerste treffer in Italiaanse dienst. Miralem Pjanic bezegelde het duel in de 74ste minuut: 0-3.