UEFA: geen racisme tijdens Lazio-Bayer Leverkusen

In navolging van Lazio-directeur Igli Tare heeft ook de UEFA ontkend dat er dinsdag tijdens het Champions League-duel tussen Lazio en Bayer Leverkusen sprake was van racistisch gedrag van de beruchte aanhang van de thuisploeg. De Serie A-club hoeft dus niet te vrezen voor een sanctie, zoals Duitse meldia eerder vandaag meldden.

UEFA: geen racisme tijdens Lazio-Bayer Leverkusen

Al vroeg tijdens de wedstrijd om een ticket voor het hoofdtoernooi kregen de Lazio-fans van de stadionomroeper een waarschuwing dat scheidsrechter Jonas Eriksson de eerste confrontatie van het tweeluik in het kader van de play-offs zou stilleggen als de 'apengeluiden' zouden voortduren. Tare stelde bij monde van Lazio al dat de fans 'oe' riepen om de Leverkusen-spelers bang te maken, niet om ze te discrimineren.

De UEFA heeft nu aan het Italiaanse persbureau ANSA verteld dat ook Eriksson geen melding heeft gemaakt van het incident op het wedstrijdformulier. Waarschijnlijk wilden de Lazio-fans slechts hun onvrede uiten aan Leverkusen-linksback Wendell (foto). De Braziliaanse verdediger zou in de ogen van de Romeinse aanhang te makkelijk naar de grond zijn gegaan. Lazio won door een goal van Baldé Keita met 1-0 van Leverkusen, dat de Romeinen volgende week woensdag in eigen huis treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen