Schade De Vrij na botsing valt mee

Reacties

Lazio-verdediger Stefan de Vrij lijkt daags na zijn botsing met Stefan Kiessling in orde, zo meldt clubdokter Stefano Salvatori.

Schade De Vrij na botsing valt mee

De Vrij verliet per brancard het veld in de Champions League-wedstrijd tussen Lazio en Bayer Leverkusen. De centrumverdediger kwam bij een kopduel hard in aanraking met directe tegenstander Kiessling waarna hij met een op het eerste oog vrij ernstige hoofdblessure uitviel.

In gesprek met het radiokanaal van de club maakte Salvatori een einde aan de zorgen. Van een zware hersenschudding is geen sprake. 'Het gaat vandaag prima met hem. Hij is nog moe, maar hij lijkt geen problemen te hebben overgehouden aan de klap', aldus de dokter.

De woorden van de clubdokter zullen bij bondscoach Danny Blind voor opluchting zorgen. Lazio-trainer Stefano Pioli stelde de keuzeheer direct na afloop al enigszins gerust. De EK-kwalificatieduels tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september) komen zeer waarschijnlijk niet in gevaar voor De Vrij.

Lazio won het eerste play-offduel met Leverkusen met 1-0, volgende week woensdag wacht de terugwedstrijd in Duitsland. De Italiaanse hoofdstedelingen beginnen zaterdag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bologna. Overigens meldde de dokter ook dat Edson Braafheid inmiddels de training heeft hervat na een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.