Kluivert strijkt over zijn hart: Jesé mag naar huis

Reacties

Paris Saint-Germain verhuurt Jesé Rodríguez voor de rest van het seizoen aan Las Palmas. Op Gran Canaria, de plek waar de Spanjaard bijna 24 jaar geleden het levenslicht zag, hoopt de aanvaller weer tot bloei te komen.

Kluivert strijkt over zijn hart: Jesé mag naar huis

De voetbalwereld leek aan de voeten van Jesé te liggen toen hij in het seizoen 2013/14 op stormachtige wijze doorbrak bij Real Madrid. Zijn geluk leek niet op te kunnen met acht doelpunten in een paar maanden tijd. Een kruisbandblessure bracht de goaltjesdief abrupt tot stilstand. Eenmaal hersteld was de concurrentie bij De Koninklijke dermate groot dat de voormalig jeugdinternational afgelopen zomer wilde vertrekken.

Een transfer naar PSG leek uitkomst te bieden. Jesé was voor een bedrag van 25 miljoen euro een van de topaankopen van afgelopen zomer, maar ook in Parijs kwam de door Real opgeleide aanvaller er niet aan te pas te midden van de grote sterren. Trainer Unai Emery en technisch directeur Patrick Kluivert gingen daarom akkoord met een verhuur. Er was interesse van Middlesbrough, AS Roma en AC Milan maar het is Las Palmas geworden. En dus is Jesé weer thuis.

De deal had wel wat voeten in de aarde, want hoe moest het nietige Las Palmas zijn topsalaris van 2,8 miljoen euro ophoesten? Voorzitter Miguel Ángel Ramírez liet al weten dat zijn club in financieel opzicht geen partij was voor de concurrentie, maar Jesé zou bij PSG op de transfer hebben aangedrongen. De clubleiding streek over haar hart, waardoor de nummer elf van Spanje na Alen Halilovic (ex-Barcelona) de tweede winteraanwinst van naam binnen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.