Transferdagboek 27/01: Pato, Ighalo en Reus

Reacties

De transfermarkt is open! Tot en met 31 januari kunnen clubs nog spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 27/01: Pato, Ighalo en Reus

Alexandre Pato is op weg naar China. Sterker, hij is er al. De Braziliaan onderhandelt volgens het Italiaanse Sky Sports met Tianjin Quanjian, de club van trainer Fabio Cannavaro. De 27-jarige aanvaller staat onder contract bij Villarreal, waar hij dit seizoen zes keer scoorde en 24 keer in actie kwam.

We blijven even bezig met het Chinese transfergeweld. Odion Ighalo staat mogelijk ook voor een transfer naar de Super League. Watford heeft door Mauro Zárate en M'Baye Niang aan te trekken al ingespeeld op het vertrek van de spits, die onlangs al vaak genoemd werd bij Chinese clubs. Manager Walter Mazzari zei vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie het volgende: 'Ik heb zojuist gehoord dat er nu een belangrijke aanbieding op tafel ligt. Daar denken we nog over na. Ik kan niet veel zeggen, maar er zijn meerdere aanbiedingen. Misschien ook wel uit China.'

Alexis Sánchez heeft zijn over anderhalf jaar aflopende contract bij Arsenal nog niet verlengd en dat zorgt voor speculaties. Volgens The Sun is de Londense club al bezig met een alternatief. Marco Reus moet voor zo'n zestig miljoen euro naar het Emirates Stadium komen, mocht Sánchez vertrekken. Het is de vraag of dat bedrag hoog genoeg is voor Borussia Dortmund.

Het contract van Marco Reus (27) bij Borussia Dortmund loopt nog tot medio 2019.
Het contract van Marco Reus (27) bij Borussia Dortmund loopt nog tot medio 2019.

Dimitri Payet lijkt dan toch op weg naar Olympique Marseille. De Franse aanvaller weigert al weken uit te komen voor zijn club West Ham United om zo een transfer te forceren. Drie biedingen van Marseille werden reeds afgewezen, maar volgens The Daily Mirror hangt een akkoord inmiddels in de lucht voor een transfersom van 35 miljoen euro. Payet zelf gaat per week ruim 100.000 euro minder verdienen dan bij West Ham.

José Mourinho en Anthony Martial kunnen bij Manchester United niet langer door één deur. De Franse aanvaller kreeg al meerdere malen openlijk kritiek van de manager van Manchester United en is dat helemaal zat. Martial vertrekt dan ook liever vandaag dan morgen bij United, meldt The Times. De linkerspits kwam anderhalf jaar geleden voor vijftig miljoen euro over van AS Monaco.

Sunderland heeft Diego Contento op het oog als vervanger van de naar Crystal Palace vertrekkende Patrick van Aanholt, weet Sky Sports. De hekkensluiter van de Premier League wil de Duitse linksback graag op huurbasis overnemen van Girondins Bordeaux. Contento brak als profvoetballer door onder Louis van Gaal bij Bayern München.

Bij Eupen weet niemand waar Henry Onyekuru is. De sterspeler van de Belgische club heeft zich niet gemeld voor de training om zo een transfer te forceren. De vleugelspits staat in de belangstelling van Celtic, Liverpool en CSKA Moskou, maar door de vraagprijs van drie miljoen euro is er nog geen deal gesloten. Onyekuru is woedend over de houding van Eupen en weigert nog te spelen voor de club.

Niet Middlesbrough, maar Las Palmas lijkt de nieuwe club te worden van Jesé Rodríguez. De aanvaller verruilde Real Madrid afgelopen zomer voor Paris Saint-Germain, maar komt ook in Parijs nauwelijks aan spelen toe. Las Palmas is de geboorteplaats van Jesé en daarom ziet hij een transfer helemaal zitten. 'Tot mijn geluk zie ik een transfer naderen. Las Palmas kan financieel niet opboksen tegen de andere clubs die hem willen hebben, maar zelf wil hij niets liever dan bij ons komen spelen. Vrijdag wordt een cruciale dag in de onderhandelingen', aldus Las Palmas-president Miguez Ángel Ramírez, die eerder Alen Halilovic al naar zijn club haalde.

Na Chelsea gaat nu AS Roma een poging wagen om Franck Kessie over te nemen van Atalanta Bergamo. De Romeinen willen 'de nieuwe Yaya Touré' na dit seizoen op huurbasis overnemen met een verplichte optie tot koop. In totaal zal Atalanta zo'n dertig miljoen euro ontvangen, plus de Roma-talenten Marco Tumminello en Riccardo Marchizza, meldt Sky Sport Italia. De kans dat het plan van Roma slaagt is niet erg groot, want een bod van dertig miljoen van Chelsea werd reeds afgewezen.

Robert Snodgrass heeft Burnley laten weten af te zien van een transfer. De linkermiddenvelder van Hull City geeft de voorkeur aan een overstap naar West Ham United, dat net als Burnley een bod van bijna twaalf miljoen euro geaccepteerd zag worden. Vrijdag wordt Snodgrass volgens Sky Sports medisch gekeurd in Londen, waarna hij wordt gepresenteerd bij West Ham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.