Transferdagboek 21/01: Courtois, Can, Perisic en Alli

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 21/01: Courtois, Can, Perisic en Alli

Real Madrid heeft zich volgens The Mirror gemeld bij de zaakwaarnemer van Thibaut Courtois. De doelman is al maanden in gesprek met Chelsea over een nieuw contract, maar een akkoord is nog altijd niet bereikt. Real is ontevreden over de huidige keeper Keylor Navas en ziet in Courtois de ideale nieuwe sluitpost. Het contract van de Belgische international loopt in Londen door tot medio 2019.

Bij Liverpool is hij niet altijd zeker van een basisplaats, maar toch heeft Emre Can zich in de kijker gespeeld bij Juventus. De verdedigende middenvelder is al meerdere malen bekeken door scouts van de Italiaanse topclub. Can is volgens Corriere dello Sport dan ook de belangrijkste kandidaat om het Turijnse middenveld te versterken. Een winterse transfer lijkt hoe dan ook uitgesloten, maar wellicht is er na dit seizoen wel iets mogelijk.

Engelse topclubs zitten achter Ivan Perisic aan. De middenvelder van Internazionale heeft volgens La Gazzetta dello Sport in de zomer de clubs voor het uitkiezen. Koploper Chelsea heeft volgens de Italiaanse krant interesse en ook Liverpool en Manchester United volgen de Kroaat. In 2015 betaalde Inter zestien miljoen euro aan VfL Wolfsburg voor Perisic, die nu meer dan het dubbele moet opbrengen. Hij ligt nog tot medio 2020 vast in Milaan.

Grootmachten als Real Madrid, Bayern München en Chelsea zaten achter hem aan, maar Alexander Isak lijkt naar Borussia Dortmund te vertrekken. Volgens het Zweedse Aftonbladet zijn de Duitsers dicht bij een akkoord met het zeventienjarige talent. 'De nieuwe Zlatan' speelt nu nog bij AIK Solna, waar hij nog tot medio 2018 onder contract staat. Isak moet zo'n negen miljoen euro opleveren voor de Zweedse club.

Paris Saint-Germain liep Memphis Depay mis en dus gaat technisch directeur Patrick Kluivert op zoek naar andere versterkingen. Daarbij laat hij volgens The Times zijn oog vallen op Adam Lallana en Dele Alli. De spelmakers van Liverpool en Tottenham Hotspur moeten komende zomer voor een 'belangrijke commerciële boost' gaan zorgen bij PSG, meent Kluivert. Alli verlengde in september zijn contract met Spurs nog tot halverwege 2022.

Patrick Kluivert zou zijn ogen bij PSG richten op Dele Alli.
Patrick Kluivert zou zijn ogen bij PSG richten op Dele Alli.

Stefan de Vrij is aan zijn laatste maanden bezig bij Lazio. Althans, dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica. Het contract van de verdediger loopt tot medio 2018, maar als Lazio nog geld aan De Vrij wil verdienen, zal hij komende zomer of winter moeten vertrekken. Aan interesse geen gebrek: Chelsea zat al voor hem op de tribune, maar ook Manchester United, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid zouden hem volgen. Lazio zou veertig miljoen euro vragen voor De Vrij.

Er wordt al sinds afgelopen zomer over gesproken, maar Sergio Agüero heeft dan eindelijk zijn contract met Manchester City verlengd. Dat bevestigt manager Pep Guardiola aan de Engelse krant The Sun. De club heeft het nieuws nog niet wereldkundig gemaakt. Agüero tekent voor één jaar bij, tot medio 2020. Lang gingen er geruchten rond dat de Argentijn komende zomer vertrekt, maar daar is volgens Guardiola niets van waar. 'Hij blijft hier tot hij zegt dat hij dat niet meer wil. Hij is onze beste aanvaller.'

Agüero blijft, maar Joe Hart lijkt aankomende zomer definitief te vertrekken bij City. Volgens Engelse media kan hij een opmerkelijke stap maken: Liverpool zou interesse hebben in de huurling van Torino. Hart presteert goed in Italië en heeft zijn vertrouwen teruggekregen. Bij City is nog altijd geen plek voor hem, maar Liverpool ziet in hem een concurrent voor Loris Karius en Simon Mignolet. City wil Hart laten gaan, maar of ze hem ook willen verkopen aan een Premier League-concurrent is de vraag.

De afgelopen dagen zijn de Chinese clubs opvallend rustig op de transfermarkt. Stilte voor de storm of een logische reactie op de restricties die de overheid wil opleggen? Als we The Sun mogen geloven, is het dat eerste. Zowel David Silva als Samir Nasri zou worden begeerd door Hebei China Fortune, de club van trainer Manuel Pellegrini. De Chileen werkte bij Manchester City jarenlang samen met het duo. De 31-jarige Silva speelt nog altijd voor The Sky Blues, die Nasri dit seizoen hebben verhuurd aan Sevilla.

De komende anderhalve week staat er mogelijk nog het een en ander te gebeuren bij Leicester City. De Engelse kampioen is bereid om Luis Hernández te verkopen aan Malaga, zo meldt The Leicester Mercury. De 27-jarige verdediger kwam afgelopen zomer transfervrij over van Sporting Gijón, maar slaagde er niet in te imponeren. Francesco Acerbi, een 28-jarige verdediger van Sassuolo, zou Hernández moeten vervangen. 'Ik ben blij met mijn spelers, maar we kijken zeker rond', zegt manager Claudio Ranieri van The Foxes.

Barcelona zou dolgraag Andrés Iniesta langer aan zich binden.
Barcelona zou dolgraag Andrés Iniesta langer aan zich binden.

Het zit 1. FC Köln voorlopig niet mee deze winter. Enkele dagen nadat Tottenham Hotspur liet weten dat Kevin Wimmer niet te koop of te huur is, wordt duidelijk dat de Traditionsverein ook naast Mikel Merino van Borussia Dortmund grijpt. In eerste instantie stond Dortmund best open voor een transfer van de middenvelder, maar nu Sven Bender een blessure heeft opgelopen wil trainer Thomas Tuchel zijn selectie intact houden.

Barcelona wil de komende maanden enkele contractverlengingen bekendmaken. Vanzelfsprekend, en al vaak aangekondigd door de leiding, kan Lionel Messi rekenen op een nieuwe verbintenis. De krant Sport bericht dat de Catalanen ook snel om tafel willen met Marc-André ter Stegen, Ivan Rakitic en Andrés Iniesta. Laatstgenoemde heeft nog zeventien maanden te gaan in zijn huidige verbintenis. Rakitic en Ter Stegen liggen nog een jaar langer vast, tot medio 2019. Barcelona kan met het oog op Financial Fair Play geen gigantische salarisverhogingen uitdelen.

De naam van Gianluigi Donnarumma viel vrijdag in deze rubriek in relatie tot Real Madrid. De geruchtenmachine rond de pas zeventienjarige doelman van AC Milan lijkt nu echt op gang te komen, aangezien zijn zaakwaarnemer Mino Raiola bij de besprekingen over een nieuw contract een jaarsalaris van liefst tien miljoen euro zou hebben geëist. Het is sterk de vraag of de Rossoneri met die wens instemmen. Raiola wil naar verluidt pas echt beginnen met de besprekingen als de Chinese overname is afgerond. De tijd begint te dringen, want Donnarumma's huidige overeenkomst loopt in 2018 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.