Transferdagboek 15/01: Morata, Müller en Benteke

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 15/01: Morata, Müller en Benteke

Het botert even (?) niet meer tussen Chelsea-manager Antonio Conte en Diego Costa. De Spaanse spits van de koploper van Engeland ontbrak zaterdag in het duel met Leicester City. Naar eigen zeggen vanwege rugklachten, maar volgens Engelse media zou hij graag de overstap maken naar China. Als vervanger voor de topscorer zou Conte Real Madrid-spits Álvaro Morata willen kopen. De 24-jarige Spanjaard is bij De Koninklijke tweede keus achter Karim Benzema. (The Sun)

Mocht Costa inderdaad vertrekken en Morata niet haalbaar blijken, dan komt Thomas Müller in beeld bij Chelsea. Volgens The Sunday Express zou Chelsea 75 miljoen pond (ruim 85 miljoen euro) willen betalen voor de speler van Bayern München. Müller heeft bij de Duitse koploper nog een contract tot medio 2021.

Paris Saint-Germain is op zoek naar aanvallende versterkingen en zou twee Belgen op de korrel hebben. De Parijzenaren willen Michy Batshuayi en Christian Benteke binnen hengelen. De 23-jarige Batshuayi kwam bij Chelsea dit seizoen pas tot 87 minuten in de Premier League en maakte daarin één doelpunt. De 26-jarige Benteke vond in negentien competitiewedstrijden acht keer het net. (The Sunday Express)

Hij is op een zijspoor beland, maar FC Basel is niet van plan om Jean-Paul Boëtius te laten gaan. Sinds zijn komst in de zomer van 2015 speelde de ex-Feyenoorder weinig bij de Zwitserse club. Dit seizoen kwam hij in de competitie zelfs maar tot 72 minuten in twee wedstrijden. 'We zijn nog steeds overtuigd van zijn potentie, maar het is duidelijk dat hij niet tevreden is', zegt technisch directeur Georg Heitz tegenover BLICK. 'We houden hem wel aan zijn contract.' Boëtius ligt tot medio 2019 vast bij Basel.

Ondanks het transferverbod dat van kracht is, gaat Real Madrid zich versterken met Alexander Isak. Volgens Marca sluit De Koninklijke een akkoord met AIK Solna en gaat Isak voor vijf seizoenen tekenen in Madrid. De zeventienjarige Zweed komt wel pas in de zomer, omdat Real in de huidige transferperiode geen nieuwe spelers mag registreren. Isak werd gevolgd door meerdere Europese topclubs en wordt zelfs al 'de nieuwe Zlatan' genoemd.

Barcelona kampt sinds het vertrek van Dani Alves met een probleem op de rechtsbackpositie. Trainer Luis Enrique had Darijo Srna van Shakhtar Donetsk in zijn hoofd als versterking, maar het lijkt erop dat hij wordt teleurgesteld. De 34-jarige Srna heeft tegenover Oekraïense media aangegeven dat hij 'zijn hart volgt' en bij Shakhtar blijft. 'Ik wil graag blijven. Dit is een belangrijke beslissing.'

Sevilla ziet het wel zitten om Marcus Rashford tijdelijk over te nemen van Manchester United. Klein probleem is dat manager José Mourinho de negentienjarige aanvaller waarschijnlijk niet wil laten gaan. Volgens de Engelse krant The Sun staat Sevilla paraat als Rashford toch nog weg mag. Rashford krijgt vooral als invaller speelminuten van Mourinho. Dit seizoen scoorde hij zes keer in 26 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.