Transferdagboek 14/01: Drogba, Ramírez en Tioté

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 14/01: Drogba, Ramírez en Tioté

De leiding van Corinthians heeft zich gedistantieerd van de berichtgeving dat Didier Drogba zich spoedig aansluit bij de Braziliaanse club. Volgens sportief directeur Flavio Adauto heeft het management van de 38-jarige Ivoriaan hem wel onder de aandacht gebracht. 'Maar ik zie zijn komst niet zitten. Het is jammer voor de fans, die vast gefrustreerd zullen zijn.' Drogba zoekt een club sinds zijn vertrek bij Montreal Impact eind 2016.

Leicester City heeft volgens La Gazzetta dello Sport een persoonlijk akkoord bereikt met Gastón Ramírez. De Premier League-kampioen is er nog niet uit met Middlesbrough, de huidige werkgever van de 26-jarige Uruguayaan. Misschien hoeft dat ook helemaal niet: volgens Engelse media heeft Ramírez een clausule in zijn contract die hem in staat stelt voor vijftien miljoen pond (zeventien miljoen euro) te vertrekken.

Met zijn dienstverband van ruim zes jaar is Cheick Tioté inmiddels een van de meubelstukken bij Newcastle United. Nadat de voormalig FC Twente-middenvelder tijdens de voorbije transferperiodes al in verband werd gebracht met een nieuwe club, lijkt een vertrek nu echt aanstaande. Manager Rafael Benítez van Newcastle United bevestigt in lokale media dat twee of drie clubs zich willen versterken met Tioté. 'We moeten nu kijken wat het beste voor hem is.'

Of het waar is, valt in het geval van berichtgeving van The Sun altijd te betwijfelen, maar saillant is het wel. Paris Saint-Germain wil zich volgens de Britse tabloid mengen in de strijd om Memphis Depay. Competitiegenoot Olympique Lyon kwam de laatste dagen naar voren als meest serieuze kandidaat om de 22-jarige aanvaller te verlossen van zijn bijrol bij Manchester United. PSG greep in 2015 nog naast de Oranje-international toen hij vertrok bij PSV. Technisch directeur Patrick Kluivert zou nu zijn kans schoon zien.

PSG was ook een van de clubs die in verband werd gebracht met James Rodríguez. Een winterse transfer van de Colombiaanse topscorer van het WK 2014 leek uit te blijven na een gesprek met Real Madrid-coach Zinedine Zidane. Een foto van zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes met Tianjin Quanjin-eigenaar Shu Yuhui heeft echter voor nieuwe geruchten gezorgd: opnieuw zou een megadeal naar China in de maak zijn. Het kan ook om Diego Costa gaan, een andere cliënt van de Portugese superagent. De topspits heeft zichzelf naar verluidt onmogelijk gemaakt bij Chelsea.

In de Serie A maakt de Chinese koopzucht ook het nodige los. Zo laat Napoli in het nieuwe contract van Dries Mertens volgens Sky Sport Italia een speciale clausule opnemen, die bepaalt dat Chinese clubs vijftig miljoen euro moeten neertellen om de 29-jarige Belg te kunnen inlijven. Voor Europese clubs is dat bedrag slechts 35 miljoen. Ook Fiorentina houdt vast aan de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Nikola Kalinic. Tianjin Quanjin krijgt alleen de beschikking over de Kroatische spits als het vijftig miljoen neertelt, zo schrijft La Nazione.

Voor Sami Khedira lonkt juist een transfer naar de Major League Soccer. Verschillende media melden dat New York City FC na Andrea Pirlo ook de Duitser wil overnemen van Juventus. De vraag is hoe reëel die wens is. De dertigjarige Khedira is een belangrijke pion op het middenveld en ligt nog vast tot medio 2019. Ondertussen is De Oude Dame zelf bezig met het aantrekken van een potentiële vervanger van Patrice Evra. Schalke 04 werkt volgens La Gazzetta dello Sport echter niet mee aan de  komst van Sead Kolasinac. Een bod van vijf miljoen euro is afgewezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.