Transferdagboek 06/01: Biglia, Beto da Silva en Deulofeu

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 06/01: Biglia, Beto da Silva en Deulofeu

Sporting Cristal zou Luiz Beto da Silva voor een half jaar willen huren van PSV.  De Eindhovenaren namen de Braziliaans-Peruviaans voetballer een jaar geleden over van die club, maar hij komt nog niet in aanmerking voor een plek bij het eerste elftal. Bij Jong PSV ontwikkelt concurrent Sam Lammers zich sterk. 'We zijn aan het onderhandelen', zegt directeur Michael Debakey tegen Radio Ovación.

Het lijkt erop dat aanvoerder Lucas Biglia langer bij Lazio blijft. Sky Sports Italia meldt dat de verdediger op het punt staat om zijn tot medio 2018 lopende contract met twee jaar te verlengen. De Argentijnse international praat al een tijdje met zijn club over een nieuwe verbintenis. De salariseisen van Biglia, die aan het einde van de maand 31 wordt, zouden aanvankelijk te hoog zijn geweest voor de clubleiding.

Even leek het erop dat Gerard Deulofeu deze winter de overstap naar AC Milan zou maken, maar daar steekt Everton-manager Ronald Koeman voorlopig een stokje voor. De vleugelspeler komt weinig aan spelen toe in de Premier League, maar door blessures bij concurrenten is hij toch weer nodig. 'Yannick Bolasie en Dominic Calvert-Lewin zijn geblesseerd, dus nu mag Gerard niet weg. We hebben ook nog geen aanbiedingen gehad', sprak Koeman tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

De Chinese gekte houdt nog altijd aan. ESPN meldt dat een aantal clubs uit het Aziatische land bereid zijn om Dele Alli één miljoen euro per week te betalen als hij voor hen komt voetballen. De hoge transfersom zal dan ook geen probleem zijn voor de clubs. De twintigjarige Alli verlengde zijn contract met Tottenham Hotspur in september tot halverwege 2022.

Manchester City gaat de selectie behoorlijk opruimen in de zomer, meldt de Spaanse krant AS. Liefst zes spelers met een aflopend contract mogen vertrekken, te weten Yaya Touré, Jesús Navas, Bacary Sagna, Gaël Clichy, Willy Caballero en Pablo Zabaleta. Ook Aleksandar Kolarov, die nog tot medio 2018 onder contract staat, mag op zoek naar een andere club.

Bob Bradley werd vorige week ontslagen als manager van Swansea City, maar kan al snel weer aan het werk. De Noorse krant Nettavisen meldt namelijk dat hem is aangeboden om bondscoach van Noorwegen te worden. Het zou zijn derde baan in korte tijd betekenen, vorig seizoen trainde Bradley het Franse Le Havre.

Juventus gaat werk maken van de komst van Gianluigi Donnarumma. De gedroomde opvolger van Gianluigi Buffon moet volgend seizoen in het zwart-wit van De Oude Dame te bewonderen zijn. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica bereidt Juventus een bod van veertig miljoen euro voor aan zijn werkgever AC Milan. Donnarumma zelf ontvangt ook veertig miljoen, als salaris verdeeld over vier seizoenen. Milan doet er aan de andere kant alles aan om de zeventienjarige Donnarumma te behouden.

Gaat Gianluigi Donnarumma naar Juventus of blijft hij AC Milan trouw?
Gaat Gianluigi Donnarumma naar Juventus of blijft hij AC Milan trouw?

Hij kostte Internazionale in juli 2015 nog 36 miljoen euro, maar Geoffrey Kondogbia zou nu alweer mogen vertrekken bij de Milanezen. De 23-jarige middenvelder overtuigde nog niet bij Inter en een club die ongeveer dertig miljoen euro voor hem neertelt, mag hem komen ophalen, weet Calciomercato. Chelsea, Liverpool, Olympique Marseille en de Chinese Super League worden genoemd als bestemmingen voor Kondogbia, terwijl Inter Luiz Gustavo van VfL Wolfsburg op het oog heeft als vervanger.

Onheilspellende woorden van Bayern München-president Uli Hoeness voor de concurrentie in Duitsland. Volgens de preses kan de Duitse topclub op financieel vlak de strijd aan met de rijkste clubs van de wereld. 'Op de dag dat we beseffen dat het nodig is, maken we het geld op', aldus Hoeness tegen Bild.

Jermain Defoe gaat deze winter niet naar West Ham United. Dat heeft Sunderland-manager David Moyes vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie bevestigd. 'West Ham heeft een aanbieding gedaan en die hebben wij afgewezen. Hij is niet te koop. 'Zo blijft de zoektocht van West Ham maar voortduren. Volgens Engelse media wilden de Londenaren zo'n acht miljoen euro op tafel leggen voor de 34-jarige Defoe.

Jermain Defoe staat dit seizoen ook alweer op elf goals in de Premier League na twintig wedstrijden.
Jermain Defoe staat dit seizoen ook alweer op elf goals in de Premier League na twintig wedstrijden.

Kersvers Swansea City-manager Paul Clement heeft vrijdag in gesprek met Sky Sports bevestigd dat zijn club Luciano Narsingh volgt. De buitenspeler heeft een contract tot medio 2017 bij PSV. 'We hebben nog geen knoop doorgehakt.' Clement is op de hoogte van de kwaliteiten van Narsingh. 'Toen ik nog assistent bij Bayern München was, trof hij tegen ons doel in de Champions League. We weten wat hij kan, meer heb ik voorlopig niet te zeggen.'

De leiding van Bayer Leverkusen zegt niet meteen 'nein' als een club zich meldt voor Javier Hernández. De 28-jarige Mexicaanse aanvaller, wiens contract medio 2018 afloopt, wordt nog niet concreet in verband gebracht met een transfer. Volgens Sport Bild ziet Leverkusen een vertrek wel zitten omdat Hernández niet goed in de groep ligt. De Mexicaan zondert zich af; hij ontbrak zelfs tijdens het kerstfeest. Dit seizoen is de spits bovendien aanmerkelijk minder op schot dan in de voorbije jaargang.

Als het aan Manchester United-manager José Mourinho ligt, krijgt Michael Carrick binnenkort een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen. De 35-jarige middenvelder blijkt dit seizoen nog van grote waarde voor The Red Devils. Carrick, die al sinds 2006 uitkomt voor Manchester United en goed ligt bij de fans, kan volgens The Sun tegen dezelfde voorwaarden verlengen. Momenteel verdient de middenvelder ongeveer 95 duizend euro per week.

In onze Transferdagboek-editie van donderdag meldden we al dat AS Monaco-middenvelder Tiemoué Bakayoko hoog op het verlanglijstje van Chelsea staat. The Guardian komt deze vrijdag met het nieuws dat het aantrekken van Franck Kessié ook nog altijd prioriteit heeft bij de Londense club. De onderhandelingen met Atalanta Bergamo lopen al een tijdje. Volgens de krant wordt er gesproken over een transfer in de zomer. De twintigjarige Ivoriaan moet een slordige veertig miljoen euro kosten.

Manchester United kan natuurlijk niet achterblijven op de transfermarkt. Aankopen Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic zijn na een half jaar al de absolute blikvangers bij The Mancunians en Antoine Griezmann moet het sterrenensemble nog wat meer glans geven. Dat is wat The Sun meldt. Met een uiterst lucratief contract hopen manager José Mourinho en co de 25-jarige Atlético Madrid-aanvaller naar Old Trafford te lokken. Griezmann kan volgens de tabloid zo'n 257 duizend euro per week gaan verdienen. Dat is ook het weeksalaris van Pogba.

Meer uit de Engelse top: Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zijn pijlen gericht op Andrea Belotti. De 23-jarige Italiaan moet de nieuwe aanvalsleider worden van The Gunners. De toekomst van Alexis Sánchez, wiens contract over anderhalf jaar afloopt, is onzeker en Olivier Giroud tikt inmiddels al de dertig aan. Met Belotti hoopt Arsenal nog jaren vooruit te kunnen. Torino hoopt zo'n zestig miljoen euro te ontvangen voor de scherpschutter die dit seizoen al dertien keer scoorde in de Serie A.

Odion Ighalo lijkt dan juist weer te vertrekken uit de Premier League. Ook hij kan kiezen voor het grote geld in de Chinese Super League, zo schrijft The Mirror. Dat er interesse uit China was voor de Watford-spits was al bekend, dat het om Shanghai Shenhua ging nog niet. Daar kan de 27-jarige Nigeriaan aan de slag onder trainer Gus Poyet. Afgelopen zomer was er al een bod van Shanghai SIPG van liefst 45 miljoen euro. Destijds wilde Ighalo niet gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.