Transferdagboek 31/12: Sánchez, N'Zonzi, Bojan en Iniesta

Reacties

Zondag gaat de transfermarkt open. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 31/12: Sánchez, N'Zonzi, Bojan en Iniesta

Juventus heeft de stille hoop dat Alexis Sánchez zijn in 2018 aflopende contract met Arsenal niet verlengt. Volgens Tuttosport brengt de Italiaanse kampioen een miljoenenbod uit op de Chileense dribbelaar als de onderhandelingen definitief geen resultaat opleveren. Daarbij gaat Juventus ervan uit dat Arsenal ten koste van alles wil voorkomen dat Sánchez over anderhalf jaar transfervrij vertrekt. De aanvaller speelde eerder al namens Udinese in de Serie A. In 2011 verkaste hij naar Barcelona, waarna hij in 2014 voor Arsenal koos.

Sevilla houdt er ernstig rekening mee dat Steven N'Zonzi in de winterstop vertrekt. De 28-jarige middenvelder heeft een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro in zijn contract staan, een bedrag dat zowel Juventus als Manchester City volgens The Daily Record bereid is te betalen in de winterstop. Sevilla hoopte lange tijd N'Zonzi te bewegen een nieuwe verbintenis (met een veel hogere gelimiteerde afkoopsom) te laten signeren, maar zou die strijd hebben opgegeven.

Stoke City-manager Mark Hughes meldde onlangs nog dat Bojan Krkic in 2017 op meer speeltijd kan rekenen. Misschien komt die belofte te laat, want de aanvaller is naar verluidt druk bezig met het zoeken van een nieuwe werkgever. The Sun bericht dat Bojan het zat is dat hij relatief weinig wordt ingezet en dat hij daarom zijn zaakwaarnemer de opdracht heeft gegeven de markt af te struinen. Valencia en Las Palmas worden al gelinkt aan de voormalig speler van onder meer Barcelona en Ajax.

Andrés Iniesta is met Barcelona in onderhandeling over een nieuw contract, zo heeft de 32-jarige middenvelder zaterdag bevestigd in Catalaanse media. De huidige verbintenis van de wereldkampioen van 2010 loopt over anderhalf jaar af. 'De club en ik staan hier precies hetzelfde in, hopelijk komen we binnenkort met nieuws.'

Manchester United lijkt deze transferperiode weleens afscheid kunnen te gaan nemen van twee spelers die onder manager Louis van Gaal gehaald werden. West Bromwich Albion wil bijvoorbeeld heel graag Morgan Schneiderlin aan zijn selectie toevoegen. Een eerste bod van vijftien miljoen euro werd echter afgeslagen, weet The Sun. De 27-jarige middenvelder zou acht miljoen euro meer moeten kosten.

Net als Schneiderlin kan ook Memphis Depay zelden rekenen op speeltijd onder José Mourinho, de opvolger van Louis van Gaal. Everton en FC Porto willen de 22-jarige aanvaller graag inlijven, terwijl ook Lille, Olympique Lyon, AS Roma en Sevilla al genoemd werden. Maar nu zou ook Olympique Nice de ontwikkelingen rond Memphis volgen, meldt Le Parisien. Daar zou hij een voorhoede moeten vormen met Mario Balotelli.

In deze rubriek is Axel Witsel tientallen keren met een transfer naar Juventus in verband gebracht, maar het lijkt er nu toch echt niet meer van te komen. De 27-jarige middenvelder heeft een aflopend contract met Zenit Sint-Petersburg, dus de Russische club moet de Belg deze winter wel verkopen om nog een transfersom aan hem over te houden. Juve bood opnieuw, maar te weinig. Shanghai SIPG, de club van voormalig Zenit-trainer André Villas-Boas, en Tianjin Quanjian hebben twintig miljoen euro over, dus waarschijnlijk trekt ook Witsel naar China.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.