Transferdagboek 27/12: Ødegaard, Melo, Bailey en Depay

Reacties

Over vijf dagen gaat de transfermarkt open. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 27/12: Ødegaard, Melo, Bailey en Depay

Martin Ødegaard is volgens Marca op weg naar Heerenveen. De achttienjarige Noor hoopt Real Madrid tijdelijk te verlaten om meer aan spelen toe te komen. Hij doet nu vooral mee bij de reserves, maar wil op het hoogste niveau actief zijn. Stade Rennes toonde al interesse, maar mogelijk trekt Ødegaard naar de Eredivisie. Tegenover Marca laat hij weten dat de Nederlandse competitie voor hem ideaal zou zijn om zich te ontwikkelen. Heerenveen wordt genoemd als serieuze optie en volgens de krant is het 'wonderkind' al op weg naar Heerenveen. De Friezen willen zijn komst bevestigen noch ontkennen. Bij Real staat hij op de lijst om verhuurd te worden.

Felipe Melo keert mogelijk terug naar zijn vaderland Brazilië. De defensieve middenvelder staat volgens Braziliaanse media namelijk op het punt een contract te tekenen bij Palmeiras. De 33-jarige Melo staat nu onder contract bij Internazionale, maar komt in Italië amper aan spelen toe. De 22-voudig international droeg in het verleden ook het shirt van onder meer Real Mallorca, Juventus en Galatasaray. Bij de Braziliaanse kampioen ligt er voor Melo een contract van drie jaar klaar tegen een vergoeding van ongeveer 85.000 euro per maand en bonussen voor gespeelde wedstrijden en gewonnen titels.

Albert Stuivenberg is nog maar net trainer van RC Genk en moet het binnenkort misschien al stellen zonder sterspeler Leon Bailey. De Jamaicaanse aanvaller zwaaide dinsdagavond na het duel met AA Gent (2-0) uitvoerig naar het thuispubliek. 'Eerlijk, ik weet niet wat er nu gaat gebeuren', sprak de negentienjarige Bailey in de Belgische media. 'We weten nog niet wat nu de volgende stap is. Dat moeten we bespreken met de staf en mijn manager. Ik wil bekijken wat de beste optie is voor mijn carrière.' In de zomer kon de flankspeler nog rekenen op belangstelling van Ajax, maar van een transfer kwam het niet. Wilfred Ndidi speelde dinsdagavond sowieso wél zijn laatste wedstrijd voor Genk. Eerder werd al duidelijk dat de middenvelder in de winterstop overstapt naar Leicester City.

Er is weer een nieuwe kandidaat bijgekomen die Memphis Depay wil overnemen van Manchester United. Na onder andere Spartak Moskou, AS Roma en Everton zou ook Sevilla interesse hebben in de 22-jarige aanvaller. Dat meldt de Spaanse krant Marca. Memphis mag van manager José Mourinho, al dan niet tijdelijk, vertrekken bij United. Hij heeft nog een contract tot medio 2019.

Manager Antonio Conte is duidelijk: Michy Batshuayi mag niet weg bij Chelsea. De 23-jarige aanvaller mocht maandag ondanks afwezigheid van Diego Costa niet starten tegen Bournemouth (3-0). De Belg moest het doen met één minuut als invaller, maar Conte wil hem in januari bij Chelsea houden. 'Hij is een nieuwe speler en als hij nu vertrekt, zou dat een nederlaag voor de club en vooral voor mij betekenen. We werken elke dag om hem beter te maken', zei Conte op een persconferentie na afloop van het duel met Bournemouth.

Hij kwam vaak voor in het Transferdagboek, maar het lijkt erop dat Carlos Bacca in de winter gewoon bij AC Milan blijft. Dat zegt zijn ploeggenoot Suso tegen Marca. West Ham United had afgelopen zomer interesse en hoopte in de komende transferperiode een nieuwe poging te doen. 'Ik kan jullie zeggen dat hij hier blijft', zegt Suso. 'Hij heeft het hier naar zijn zin, al weet je dat in het voetbal alles ineens kan veranderen. Voor ons is het goed als hij blijft.'

Volgens The Daily Express ziet Sevilla het wel voor zich om Anthony Martial voor de rest van het seizoen te huren van Manchester United. De 21-jarige Fransman is niet zeker van een basisplaats onder manager José Mourinho. Bij Sevilla zou Martial wel verzekerd zijn van speeltijd en kan hij ervaring opdoen. Hij heeft nog een contract tot medio 2019 bij United.

Juventus moet vrezen voor een vertrek van Alex Sandro. De verdediger staat in de belangstelling van Manchester United en Manchester City, meldt Calciomercato. De Oude Dame is echter niet van plan om de Braziliaan te laten gaan. Hij ligt nog tot medio 2020 vast en Juventus wil het contract openbreken. De 25-jarige Braziliaan werd in de zomer van 2015 voor 26 miljoen euro overgenomen van FC Porto.

Juventus hoopt Manchester United en Manchester City af te schrikken door Alex Sandro een nieuw contract voor te schotelen.
Juventus hoopt Manchester United en Manchester City af te schrikken door Alex Sandro een nieuw contract voor te schotelen.

Everton heeft volgens Engelse kranten de slag gewonnen om tienersensatie Ademola Lookman van Charlton Athletic. Voor ongeveer twaalf miljoen euro maakt de achttienjarige aanvaller de overstap naar de club van Ronald Koeman. Lookman brak vorig seizoen al door bij Charlton en imponeert deze jaargang weer bij de Londense club, die is afgezakt naar de League One. Overigens heeft Everton ook vergaande belangstelling voor Saido Berahino (West Bromwich Albion) en Will Hughes (Derby County).

Internazionale heeft zijn eerste winterse versterking binnen, melden Italiaanse media. Het gaat om Lucas Leiva, 29-jarige middenvelder van Liverpool. De Braziliaan heeft ingestemd met een transfer naar Milaan en ook Liverpool is bereid mee te werken. Inter moet nog wel groen licht krijgen van zijn Chinese eigenaren voor de investering. Lucas komt op huurbasis met optie tot koop naar Inter, aldus La Gazzetta dello Sport.

Een speler die Italië lijkt te verlaten is Nikola Kalinic. De 28-jarige spits van Fiorentina heeft ingestemd met een miljoenencontract bij Tianjin Quanjian. De Chinese club is het met La Viola nog niet eens over de transfervoorwaarden, maar gezien de financiële slagkracht van Tianjin lijkt dat slechts een kwestie van tijd. Indien Fiorentina echt niet wil meewerken, kan Chinese club altijd nog gewoon het bedrag betalen dat in zijn contractuele vertrekclausule staat opgenomen: vijftig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.