Transferdagboek 30/12: Velthuizen, Gnabry en Bailey

Reacties

Over enkele dagen gaat de transfermarkt open. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 30/12: Velthuizen, Gnabry en Bailey

Piet Velthuizen is misschien wat op de achtergrond geraakt met zijn transfer naar Hapoel Haifa. Maar de dertigjarige doelman heeft in Israël zoveel indruk gemaakt dat de clubs in dat land in de rij staan voor Velthuizen. 'De Amerikaanse eigenaar van Hapoel Haifa heeft me twee keer gebeld, hij komt in januari naar Israël en wil dan ook met mij praten', zegt de doelman in De Gelderlander. 'Hij wil me langer aan de club binden. Ik hoor wel wat zijn plannen zijn. Anders gaan we verder kijken. Er staat nog niets vast.' Zijn contract loopt komende zomer af.

De weg naar Bayern München is vrij voor Serge Gnabry. Althans, volgens Bild heeft de topscorer van het olympisch voetbaltoernooi in Rio de Janeiro in zijn contract bij Werder Bremen een aantrekkelijke afkoopsom laten opnemen. Voor een schamele acht miljoen euro kan de 21-jarige jeugdinternational worden opgehaald.

Gabriel Barbosa kan Santos wegstrepen als mogelijke bestemming. De voorzitter van de Braziliaanse club, Modesto Roma, heeft een terugkeer van de twintigjarige aanvaller 'zeer onwaarschijnlijk' genoemd. 'Internazionale wil Gabigol laten wennen aan de Europese manier van spelen', vertelde Roma tegen Radio Bandeirantes. 'Daarom zal Inter hem niet naar Santos laten terugkeren. Ik realiseer me dat ze hem willen uitlenen aan een Italiaanse club.'

Bij Fenerbahçe hebben ze het na een half jaar al weer gehad met Gregory van der Wiel. De rechtsback mag vanwege zijn houding in de kleedkamer vertrekken en is volgens het Portugese O Jogo aangeboden aan een andere buitenlandse club met een flinke Nederlandse enclave. Bij Sporting Lissabon staan immers Bas Dost, Luc Castaignos en Marvin Zeegelaar onder contract.

Cristiano Ronaldo heeft zich niet laten verleiden door de schat die hem werd geboden vanuit China. Maar voor Axel Witsel komt er juist mogelijk een lucratieve oplossing vanuit het Verre Oosten. De Belgische middenvelder leek voorbestemd om deze winterstop van Zenit Sint-Petersburg naar Juventus over te stappen. Maar de twee clubs steggelen over een afkoopsom. Shanghai SIPG ziet volgens La Stampa zijn kans schoon om Witsel te verleiden. De international kan schijnbaar achttien miljoen euro per jaar gaan verdienen, het drievoudige van wat Juventus Zenit biedt als afkoopsom.

Leon Bailey weet dat menig Europese club zijn verrichtingen op de voet volgt. De negentienjarige Jamaicaan werd afgelopen zomer ook in verband gebracht met Ajax, dat deze transferperiode op zoek is naar een linksbuiten. Bailey staat bij RC Genk op die positie, maar denkt voorlopig niet aan vertrekken. Zijn vader Craig Butler heeft daar wel voorwaarden aan gekoppeld. 'Leons broer Kyle verdient het om de overstap naar de A-kern te maken', voert de vader in Het Laatste Nieuws de druk wel op.

Manchester City volgt de situatie rond Isco op de voet, zo schrijft AS deze vrijdag. De contractonderhandelingen tussen de Spaanse middenvelder en Real Madrid vorderen maar niet. De spelmaker wil zijn beslissing uitstellen tot komende zomer, terwijl zijn huidige verbintenis in de zomer van 2018 al afloopt. De link tussen City en Isco is niet nieuw. Volgens de Spaanse krant bereikte City al twee keer een persoonlijk akkoord met de 24-jarige international.  Nu wil Isco eerst duidelijkheid van trainer Zinedine Zidane over zijn rol bij De Koninklijke. Blijft zekerheid uit, dan lijkt een transfer naar City meer dan waarschijnlijk.

Voor Gerard Deulofeu is dan juist weer een vertrek uit de Premier League aanstaande. Volgens La Repubblica neemt AC Milan de 22-jarige flankspeler op huurbasis over van Everton, waar de Spanjaard onder Ronald Koeman allesbehalve zeker is van een basisplaats. In Milaan moet Deulofeu samen met landgenoot Suso voor de creatieve impulsen zorgen.

West Ham United zoekt ondertussen druk verder naar een nieuwe spits. Marcus Rashford is in ieder geval geen kandidaat, zo heeft manager Slaven Bilic tijdens zijn persconferentie bevestigd. 'Nee, hij is van enorme waarde voor Manchester United. Er is geen kans dat we hem kunnen halen. United is nog op vier fronten actief en hij speelt vaak, dus dat gaat niet gebeuren.'

Chelsea wil na de jaarwisseling om de tafel zitten met doelman Thibaut Courtois over een contractverlenging. De 24-jarige doelman beschikt over een verbintenis tot 2019 bij The Blues, maar de club zou hem graag langer vastleggen. Real Madrid volgt de situatie aandachtig. Volgens The Sun zou De Koninklijke de Belgische keeper in de zomer, als het transferverbod is opgeheven, naar Madrid willen halen.

Faouzi Ghoulam is bezig aan een uitstekend seizoen bij Napoli. De Algerijnse linksback heeft daarmee zelfs de interesse van Bayern München en Real Madrid gewekt, meldt La Gazzetta dello Sport. Het contract van de 25-jarige Ghoulam in Napels loopt tot 2018. Bayern hoopt de linksachter in januari al naar München te halen als stand-in voor David Alaba. Real Madrid zal wegens het tranferverbod moeten wachten tot de zomer, terwijl ook Paris Saint-Germain inmiddels interesse heeft getoond.

Faouzi Ghoulam heeft met zijn sterke prestaties bij Napoli de interesse van meerdere Europese topclubs gewekt.
Faouzi Ghoulam heeft met zijn sterke prestaties bij Napoli de interesse van meerdere Europese topclubs gewekt.

Chelsea heeft volgens het Spaanse AS een opvallende nieuwe spits op het oog. Fernando Llorente van Swansea City zou de aanval van de Londenaren moeten komen versterken. Chelsea-manager Antonio Conte werkte bij Juventus samen met de Spaanse spits en is hem nog niet vergeten. De 31-jarige Llorente was in vijftien Premier League-duels dit seizoen goed voor zes treffers.

Leicester City-doelman Kasper Schmeichel wordt in veel Engelse media genoemd als mogelijke oplossing voor het keepersprobleem van Liverpool, maar de Deen gaat helemaal nergens heen, vertelt zijn manager Claudio Ranieri. 'We laten Kasper onder geen beding vertrekken. Het spijt me voor Liverpool, maar ze kunnen ook zonder hem wel kampioen worden', aldus Ranieri op zijn persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.