Transferdagboek 18/01: Bailey, Ibrahimovic en Sánchez

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 18/01: Bailey, Ibrahimovic en Sánchez

Hij werd in de zomer genoemd bij Ajax, maar staat nu op het wensenlijstje van AS Roma. Leon Bailey, kroonjuweel van RC Genk. Overigens zijn de Romeinen volgens The Daily Mail niet de enige gegadigden. Ook Napoli, Liverpool, Chelsea, Everton, Bayer Leverkusen en Olympique Nice zouden de negentienjarige vleugelflitser uit Jamaica op de korrel hebben. Het bal zou geopend worden bij een bod van 23 miljoen euro. Bailey ligt immers nog vast tot medio 2020.

We meldden in ons transferdagboek van gisteren al het vermeende persoonlijke akkoord dat Antoine Griezmann zou hebben met Manchester United. Volgens The Sun moet de Fransman samen met landgenoot Paul Pogba én Zlatan Ibrahimovic de kar gaan trekken voor manager José Mourinho. In het jaarcontract dat de Zweed afgelopen zomer tekende zat een optie voor een extra jaar die de club kon lichten. Zo geschiedde, maar dat zou nog niet genoeg zijn. De club hoopt hem nu te binden tot medio 2019.

Over veel scorende spitsen in Engeland gesproken. Romelu Lukaku scoort al seizoenen aan de lopende band in de Premier League. De Belg heeft ervoor gezorgd dat Everton-manager Ronald Koeman rustig kan gaan slapen. Ondanks vermeende belangstelling van Chelsea heeft Lukaku in gesprek met talkSPORT gesteld helemaal niet weg te willen deze winter. Een nieuw lucratief contract bij Everton zou zelfs een reëlere optie zijn.

Ook de huidige topscorer van de Premier League wordt veelvuldig genoemd in het Engelse transferwapengekletter. Alexis Sánchez heeft immers zijn contract bij Arsenal nog niet verlengd. Volgens Tuttosport wil Juventus daar gebruik van maken en Miralem Pjanic de omgekeerde weg laten bewandelen. Het is echter nog maar de vraag of Arsenal aan deze constructie wil meewerken.

Xabi Alonso staat op het punt zijn afscheid aan te kondigen. Dat is het grote nieuws uit Duitsland deze woensdag. SportBild zegt zeker te weten dat de 35-jarige middenvelder van Bayern München aan zijn laatste seizoen bezig is. De topclub en de Spanjaard hebben nog niet gereageerd op de speculaties.

West Ham United dreigt dan wel Dimitri Payet, die volgens France Football een zeer lucratief aanbod van Hebei China Fortune (bijna zes ton netto per maand) zou hebben afgewimpeld, kwijt te raken. Michail Antonio blijft The Hammers wél trouw. The Guardian meldt dat de 26-jarige flankspeler binnenkort zijn krabbel onder een nieuw contract tot de zomer van 2022 zet. Antonio heeft in het shirt van West Ham een stormachtige ontwikkeling achter de rug en zou zich in de kijker hebben gespeeld van verschillende Engelse topclubs, waaronder Chelsea.

Dit seizoen staat Michail Antonio na twintig optredens alweer op acht goals in de Premier League.
Dit seizoen staat Michail Antonio na twintig optredens alweer op acht goals in de Premier League.

Jairo Riedewald had het voorbeeld van Riechedly Bazoer kunnen volgen. De Telegraaf meldt dat VfL Wolfsburg ook een poging heeft ondernomen om de twintigjarige verdediger aan te trekken. Ajax heeft het bod echter afgewezen. Trainer Peter Bosz ziet namelijk nog toekomst in de multifunctionele Oranje-international, die het dit seizoen veelal moet doen met een reserverol.

Keylor Navas begint wat slordig te worden onder de lat bij Real Madrid en dat zorgt direct voor speculaties. Volgens The Manchester Evening News staat de komende transferzomer voor de Madrilenen volledig in het teken van het aantrekken van David de Gea, die eerder al op weg leek naar Santiago Bernabéu. Het contract van de 26-jarige doelman bij Manchester United loopt nog tot medio 2019.

Niet alleen Dimitri Payet staat voor een terugkeer naar de Ligue 1. Voor Olympique Marseille heeft het aantrekken van Yohan Cabaye prioriteit, zo stelt The Daily Mirror. Crystal Palace wil best meedenken, maar vraagt wel een slordige twintig miljoen euro voor de 31-jarige spelmaker. Cabaye speelde in eigen land eerder voor Lille en Paris Saint-Germain. Bij Marseille komt hij mogelijk Payet tegen. Laatstgenoemde heeft zijn zinnen gezet op een rentree in het Stade Vélodrome.

We blijven nog even in de Premier League. Het is niet uit te sluiten dat Domenico Berardi binnenkort zijn entree maakt op de Engelse velden. The Liverpool Echo schrijft dat Liverpool de verrichtingen van de 22-jarige aanvaller nauwlettend in de gaten houdt. De Italiaanse aanvaller van Sassuolo keerde onlangs terug na een afwezigheid van vier maanden vanwege een zware knieblessure. Op Anfield moet hij gaan concurreren met Sadio Mané, zo is de verwachting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.